Evangelische Omroep

Hilversum, 6 oktober 2009

CATHERINE KEYL GASTPRESENTATRICE VAN DE VERANDERING

De EO zendt vanaf 1 december een nieuwe serie '... voor de Verandering' uit met Catherine Keyl als gastpresentatrice. In het programma interviewt zij christenen over hun geloof en hoe ze dat in hun leven vorm geven. Zij volgt Martin ©imek op die de presentatie het vorige seizoen op zich nam met '©imek voor de Verandering'. Reportagefilmpjes over de gasten vormen een nieuw onderdeel in het programma. Eindredacteur Floor Koomen: "Catherine heeft een authentieke interviewstijl; ze stelt de vragen die bij een groot deel van de samenleving leven. Tegelijkertijd blijft ze betrokken bij haar gasten. Ze past daarmee goed bij het profiel van dit programma dat het christelijk geloof bespreekbaar wil maken bij een groter publiek". Keyl maakte haar gastpresentatorschap zelf bekend in 'Het Elfde Uur' van 6 oktober.

Keyl zegt over het programma: "In 'Catherine voor de Verandering' interview ik mensen met een diep geloof. Gewone mensen die vanuit hun geloof een bijzondere plek in de samenleving innemen. Wat betekent hun geloof in het leven van alledag? Zelf ben ik niet-kerkelijk, maar vragen over het geloofsleven van die mensen heb ik wel."
Verder zegt Keyl: "Geloof boeit me. Als ik ruimte krijg om daar een mooi en toegankelijk programma over te maken, doe ik dat vol overtuiging. Dankzij jarenlange ervaring kan ik de vragen stellen die echt spelen bij een groot deel van de samenleving."

Eerder was Keyl bij de EO te zien in het programma 'Catherine zoekt God'. In dit programma was zij zelf de gast die op zoek ging naar antwoorden op haar persoonlijke geloofsvragen.


---

---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep