Ingezonden persbericht

Persbericht

6 oktober 2009

Kerk van het Leger des Heils slagvaardiger

Meer activiteiten en deuren door de week vaker open

Het Kerkgenootschap Leger des Heils gaat zich weer meer richten op het bereiken en dienen van mensen buiten de kerk. De geloofsbeweging, die een onderdeel is van het totale Leger des Heils in Nederland, wil zich vooral richten op het bieden van zingeving voor mensen die daar behoefte aan hebben en het strijden tegen eenzaamheid. De leiding van de kerk van het Leger des Heils presenteerde vandaag de hernieuwde visie aan zijn officieren en werknemers. De plannen zijn niet van invloed op de professionele hulpverlening en de kledinginzameling van het Leger des Heils.

In 2012 viert het Leger des Heils dat het 125 jaar actief is in Nederland. Het kerkgenootschap wil dat jubileum vieren met minstens vijftig 'groeiende en bloeiende' korpsen, die met nieuw elan vorm geven aan de missie van het Leger des Heils. In de hernieuwde visie is een korps vooral een ontmoetingsplek van gelovigen en niet-gelovigen en een inspiratiebron midden in de samenleving.

De activiteiten moeten inspringen op behoeften in de directe omgeving. De mensen van het Leger des Heils willen een vriend zijn voor mensen die geen vrienden hebben. Met open deuren en maatschappelijke activiteiten hoopt het Leger zo veel mogelijk mensen de liefde van Jezus te laten zien.

Verder houden de plannen een betere toerusting van met name heilsofficieren en een compactere organisatie in. Dat laatste is nodig om de kerk in de toekomst financieel gezond te houden.

Net als andere kerken is ook het Kerkgenootschap Leger des Heils de afgelopen jaren geconfronteerd met een daling van ledentallen. 'Daarom nemen we nu maatregelen om ook in de toekomst volop te zijn wat we willen zijn: een beweging die getuigt van Jezus en zich inzet voor anderen,' aldus commissioner Roy Frans, commandant van het Leger des Heils in Nederland.

------ einde persbericht -------