Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Sportplan Oud-West

6 oktober 2009
Het Sportplan Oud-West richt zich op drie aspecten: Sport op School, het inzetten van een beweegmanager en het programma Beweeg je beter voor volwassenen.

Afgelopen week is de voortgang van het Sportplan Oud-West in het DB besproken. "Het is belangrijk voor ieders gezondheid om stadsdeelbreed maar ook gemeentebreed, een leven lang actief te blijven bewegen. Zo fiets ik zelf heel veel" aldus portefeuillehouder Welzijn, Yvonne Lammers.

SportplanBij Sport op School gaat het erom dat kinderen op school kennismaken met sport met de bedoeling dat zij na schooltijd zich gaan aanmelden bij sportverenigingen. Na de kennismakingslessen op school en een sporttoernooi, worden kinderen gestimuleerd om meer mee te doen aan sportactiviteiten in de buurt.

De beweegmanager is de trekker van Sport op School en coördineert dit op alle basisscholen. Verder legt hij alle contacten om dit goed uit te voeren.

Met Beweeg je beter worden volwassenen extra gestimuleerd om te sporten. Op deze manier is bijvoorbeeld overgewicht aan te pakken. Of kunnen mensen zelfstandig met sport kennismaken maar ook sport leren waarderen.

Basis voor het Sportplan Oud-West is het Sportplan 2009 - 2012 van de gemeenteraad waarin de ambities staan van Amsterdam op het gebied van sport.

---