Stadsdeel Amsterdam-Noord

Vrijwilligerscentrale komt op bezoek in de Molenwijk

Op woensdag 7, 14, 21 en 28 oktober van 13.00 tot 17.00 houdt de Vrijwilligerscentrale Amsterdam (VCA) spreekuur in Het Molenhuis, Molenwijk 7, in Amsterdam Noord. Op deze uren kunnen bewoners terecht voor informatie over vrijwilligerswerk in Noord en de rest van de stad. In een gesprek gaan we op zoek naar een vrijwilligersbaan die past bij de persoonlijke wensen en kwaliteiten

Voor heel Noord
De VCA heeft sinds januari een vaste vestiging in Amsterdam Noord, op het Hagedoornplein in de Van der Pekbuurt. Die is open op maandagmiddag en woensdagochtend. "Onze vestiging is mooi centraal gelegen in het stadsdeel", zegt Leo Rietveld van de VCA Noord, "maar Amsterdam Noord is erg uitgestrekt en we merken dat het voor mensen uit bijvoorbeeld Nieuwendam Noord of de Molenwijk nog een heel eind weg is naar het Hagedoornplein. We zijn er voor heel Noord, dus komen we naar de mensen toe!"

Experiment
Het spreekuur in de Molenwijk is een experiment. Wanneer het een succes wordt, gaat de VCA in de toekomst meer van dergelijke lokale spreekuren houden. In oktober kunt u dus op woensdagmiddag terecht in het Molenhuis. U kunt gewoon binnenlopen, maar het is handig om van tevoren een afspraak te maken. Daarvoor kunt u bellen met de Vrijwilligerscentrale Amsterdam: 020-6365228 (Noord) of 020-5301220 (Centrum).