Wageningen Universiteit en Researchcentrum

6 okt 2009

Onderdeel: Wageningen UR
Nummer: P058

Op woensdag 7 oktober wordt de derde editie van het jaarlijkse festival Food4you geopend in hotel de Nieuwe Wereld in Wageningen. Het festival zet Wageningen op de kaart als het centrum van de kennis op het gebied van voeding en gezondheid. Het openingssymposium is gewijd aan de vraag hoe we gezondheid kunnen meten. Verschillende sprekers onderzoeken op welke wijze door wetenschap, overheid en industrie kan worden bijgedragen aan het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Hoewel Wageningen het centrum voor de voedingskennis is, is de regionale ontwikkeling op dit terrein minstens even belangrijk. De gemeenten Ede, en Barneveld behoren immers evenzeer tot de zogenaamde Food Valley als Wageningen. Daarom besteedt het festival dit jaar nadrukkelijk aandacht aan deze regionale profilering. De samenwerking met het Edese ziekenhuis Gelderse Vallei â het perifere voedingsziekenhuis van Nederland â was van meet af aan al goed in beeld. Aan het begin van het openingssymposium wordt een consortiumovereenkomst ondertekend die de samenwerking tussen enkele grote bedrijven, overheid en onderdelen van Wageningen UR (University & Research Centre) en Gelderse Vallei nieuwe impulsen gaat geven.Â

Daarnaast is de jaarlijkse Food Valley Conferentie in Ede een gemeentegrenzen overschrijdend onderdeel van het festival. Op vrijdag 9 oktober presenteert het congresbureau Veluwe zich met een lezing over de Veluwse streekproducten. Op de publieksdag op zaterdag 10 oktober zijn de gemeenten Barneveld en Ede goed vertegenwoordigd met ondermeer aandacht voor de Wereld Eidag.

Het Food4you festival groeit dit jaar dus verder naar een meer regionaal en nationaal gebeuren dankzij bijdragen van een aantal van de Food Valley gemeenten. De provincie Gelderland, Zorgverzekeraars VGZ en Univé en het ministerie van LNV zijn de andere belangrijke partners van Wageningen UR en de Rijn IJssel Vakschool Wageningen.