Gemeente Harderwijk


Paardenexpositie op het stadhuis

07/10/2009

Paula Collewijn exposeert tot eind oktober haar schilderijen in de Stadswinkel in het stadhuis van Harderwijk. Onder de titel âThe Art of Horsesâ exposeert de Veluwse kunstenares bijzondere paardenschilderijen. Paarden zijn haar grote inspiratie door hun schoonheid, kracht, dynamiek en gevoel. Paula Collewijn maakt vrij werk in een realistisch expressieve stijl.

De kunstenares, geboren in 1978, maakt voornamelijk schilderijen van paarden. âDeze edele dieren vormen voor mij het symbool van vrijheid en gratie. Deze fascinatie vindt zijn oorsprong in de bijzondere manier van het zijnâ,ââ aldus Paula Collewijn. âEn ik leg dit mysterie vast op een krachtige herkenbare manier met sierlijke bewegingen en vol van âspiritâ.â Het paard is kunst voor haar. Zij houdt zich bezig met vrij werk, maar maakt ook met regelmaat werk in opdracht. Dit doet zij voor particulieren en bedrijven. Het schilderen van huisdieren, zoals honden doet zij ook

Haar collectie vrije werken is grotendeels gebaseerd op het Iberische paard. Paula Collewijn: âHet Iberische paard is fantastisch om vast te leggen op doek, lange wapperende manen, een sierlijk lijf en prachtig sprekende ogen. Hierbij gebruik ik een barokke stijl waarmee het paard op een muurschilderingachtige wijze naar voren komtâ.


____________________