Project Gemeente Westland


Oranje Fonds schenkt 10.000 euro aan De Leuningjes

Publicatiedatum: 07-10-2009

Sociaal Cultureel Centrum De Leuningjes in Poeldijk krijgt een bijdrage van EUR 10.000,-- van het Oranje Fonds voor de renovatie van de hoofdingang en de buitenruimte van het gebouw aan de kant van de Julianastraat. De groenvoorziening aan de Julianastraat zal opnieuw worden aangelegd en de hoofdingang zal worden verfraaid en gemoderniseerd. In de groenvoorziening zal een zitje worden gemaakt, net zoals bij de ingang aan de kant van de bibliotheek. Het bestuur wil er op die manier voor zorgen dat De Leuningjes, nog meer dan nu, een ontmoetingsplaats wordt voor de inwoners van Poeldijk en de bezoekers van De Leuningjes.

Het opknappen van de hoofdentree past in het beleidsplan dat het bestuur in 2004 heeft gemaakt om achtereenvolgens de binnenkant van De Leuningjes te renoveren en daarna het buitenterrein. Inmiddels is het gebouw van binnen in 2004 en 2005 gerenoveerd en werd met steun van het VSB Fonds Westland de entree aan de kant van de bibliotheek opgeknapt. Het VSB Fonds Westland steunt De Leuningjes ook met een bijdrage voor de komende renovatie. De gemeente Westland heeft de groenvoorziening aan de kant van de Irenestraat vervangen door beplanting van rijen haagbeuken en fraaie lindebomen. Met de renovatie van de hoofdentree en de groenvoorziening aan de Julianastraat is de gehele buitenruimte weer prachtig in orde.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer EUR 24 miljoen uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving. Door deze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.