Gemeente Bodegraven


Gemeente Bodegraven geeft leraren een pluim


Wethouder Hans Vroomen ging op 5 oktober op een bakfiets langs alle scholen in Bodegraven om leraren een pluim te geven in het kader van de Dag van de Leraar 2009. Het compliment is als dank voor de inzet van de leraren bij de begeleiding en ontwikkeling van de leerlingen. De actie was een groot succes en de leraren waren stuk voor stuk aangenaam verrast door deze speciale aandacht van de gemeente. Wethouder Hans Vroomen ziet het als volgt: "de inzet van leraren voor onze kinderen verdient aandacht". De landelijke Dag van de Leraar 2009 droeg het thema: Allemaal anders, samen sterk! De dag valt in de Nationale Onderwijs Week die loopt van 5 tot en met 9 oktober. De gemeente Bodegraven ondersteunt de Nationale Onderwijs Week van harte.

De gemeente had 's middags een borrel georganiseerd voor de leraren en zo kregen zij een keer informeel de gelegenheid om hun collega's beter te leren kennen. Alle partijen vonden het een geslaagd initiatief en wethouder Vroomen sprak zijn voornemen uit om de borrel op de Dag van de Leraar in Bodegraven te laten uitgroeien tot een jaarlijkse traditie.

De Nationale Onderwijs Week vindt dit jaar voor de zevende keer plaats en het thema is dit jaar `School Dichtbij'. Elke leraar is uniek en heeft een eigen aanpak van leerlingen en leersituaties. De Dag van de Leraar is bedoeld als een feestdag voor alle 350.000 leraren in Nederland. Leraren proberen gezamenlijk elke dag weer kennis over te dragen en het beste uit een leerling te halen. Elke school kon meedoen aan de verkiezing Leraar van het Jaar 2009 waarbij onder andere de verschillende werkvormen van de leraar centraal staan en wat zijn of haar rol is in het team.