Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 07-10-2009

Meisje gewond

MONTFOORT Een meisje raakte op dinsdag 6 oktober gewond toen zij met haar fiets ten val kwam.

Rond 17.00 uur fietste een 16-jarige meisje uit Montfoort over de Waterviolier. Zij remde voor een auto die over de hoofdrijbaan reed. Daarbij slipte haar wiel en kwam zij ten val. Zij kwam ongelukkig met haar rug op de stoeprand terecht. De Montfoortse is voor onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Gestolen fiets binnen week terug

MAARSSEN Een fiets werd op donderdag 1 oktober gestolen. Op dinsdag 6 oktober hield een agent een jongen aan, die op de fiets reed.

Rond 15.15 uur zag een agent een jongen op een damesfiets over Duivenkamp rijden. Hij zag dat het ringslot van de fiets openstond, terwijl er geen sleutel in zat. De agent liet de fietser stoppen. Bij controle bleek dat de fiets op donderdag 1 oktober in Woerden was gestolen. De fietser, een 13-jarige jongen uit Maarssen, werd aangehouden en de agent nam de fiets in beslag.

Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Hij deed afstand van de fiets. De agent nam contact op met de 40-jarige Woerdense eigenaresse, die zeer blij was dat zij haar fiets terugkreeg.

Kettingbotsing

MAARSSEN Op de Rijksweg A2 botsten op dinsdagmorgen vijf autos op elkaar. Twee bestuurders werden naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 06.15 uur reed een 39-jarige automobilist uit Roosendaal over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Amsterdam. Voor hem reed een 30-jarige automobilist uit Amsterdam en daarvoor een 58-jarige automobilist uit Nieuwegein. Achter de Roosendaler reed een 39-jarige automobiliste uit IJsselstein en daarachter een 44-jarige automobilist uit Utrecht.

Vanwege het drukke verkeer remden de Nieuwegeiner en de Amsterdammer. De Roosendaler zag dit te laat, botste tegen de Amsterdammer, die daardoor op de Nieuwegeiner werd gedrukt. Toen de Roosendaler stilstond, botste de IJsselsteinse tegen hem op, waarna de Utrechter op de IJsselsteinse botste.

De Amsterdammer en de IJsselsteinse werden met nekklachten per ambulance naar het AMC in Amsterdam respectievelijk het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Drie van de autos moesten worden weggesleept.

Diefstal motorscooter

MAARSSEN In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 oktober heeft de politie een verdachte aangehouden voor de diefstal van een scooter.

Rond 02.30 uur belde een getuige met 112 met de melding dat zij in enkele achtertuinen aan Bloemstede gekraak van takken en gefluister hoorde. Hij vermoedde dat er werd ingebroken. Agenten gingen direct ter plaatse en hoorde ook gekraak van takken en de achtertuinen, maar zagen niemand. De agenten zetten de omgeving af en lieten een politiehond ter plaatse komen.

Bij het onderzoek met de politiehond troffen agenten een motorscooter in de struiken aan op het talud tussen de tuinen en de weg. De scooter bleek daar uit een schuur te zijn gestolen. Bij verder onderzoek trof de hond enkele tuinen verderop een verdachte liggend op de grond aan. Toen de verdachte bewoog, werd hij door de hond gebeten. Daarbij liep hij licht letsel aan zijn arm en rug op. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij verder onderzoek werden geen verdachten meer aangetroffen. De 28-jarige eigenaar van de motorscooter deed aangifte van de diefstal. De politie zet het onderzoek voort.