Gemeente Castricum

Bouw gemeentehuis kan eind oktober starten

Als de gemeenteraad met het voorstel van het college van B&W akkoord gaat, kan de vernieuwbouw van het gemeentehuis starten. Het college vraagt de raad in te stemmen met een budgetverhoging van ⬠790.000 om het gebouw aan Raadhuisplein uit te breiden en te renoveren. Dat is minder dan de ⬠1 mln die begin september werd verwacht.

Â

Begin september presenteerde burgemeester Emmens-Knol de vervolgaanpak van het project vernieuwbouw gemeentehuis in de gemeenteraad. Na uitgebreid onderzoek naar de knelpunten was gebleken dat het budget zal worden overschreden. De burgemeester formuleerde twee prioriteiten, te weten de start van de bouw in week 44 en het zo veel mogelijk beperken van financiële schade.

Â

Sindsdien is hard gewerkt om de bouwkundige, financiële en organisatorische zaken op een rij te zetten. De resultaten hiervan zijn uitgewerkt in een raadsvoorstel. Uit het voorstel blijkt dat bij het beperken van de financiële schade resultaat is geboekt. In het voorstel staat dat er een bedrag van ⬠790.000 nodig is. Dit bedrag is o.a. nodig voor maximale veiligheid bij het aanbrengen van damwanden en voor vertragingsschade. De totale bouwkosten bedragen nu 13,6 mln exclusief BTW.

Â

Daarnaast is duidelijk dat week 44 als start van de bouw realistisch is. Ondertussen gaan de voorbereidingen door. Volgens de planning vindt de oplevering plaats in augustus 2011, ijs en weder dienende.

Â

Aanstaande donderdag kunnen de raadsleden technische vragen aan het college stellen over het raadsvoorstel. Dit vindt plaats tussen 20.30 en 21.30 uur in het Clusius College. Op 15 en 29 oktober wordt het raadsvoorstel behandeld in de raadsvergadering (zie ook de raadsagenda op deze pagina).

Â