Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 07-10-2009

Fietser gewond

IJSSELSTEIN Een fietser raakte op dinsdag 6 oktober gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 20.00 uur kwam een 52-jarige automobilist uit IJsselstein op de kruising van de Eiteren-IJsselstraat-Poortdijk-Panoven in botsing met een 73-jarige fietser uit IJsselstein. De fietser raakte gewond en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De automobilist verklaarde zelf tegen de rijrichting van het eenrichtingverkeer te zijn gereden.

Insluiping

HOUTEN Agenten hielden op dinsdagavond 6 oktober drie verdachten aan voor insluiping in een bedrijf.

Rond 18.10 uur zag een medewerker van een bedrijf aan het Kaagschip, dat drie onbekende mannen het bedrijf binnengingen. Hij wist dat de mannen niet in het bedrijf thuishoorden en belde de politie. Terwijl agenten onderweg waren, zag de medewerker de mannen naar buiten lopen, in een auto stappen en wegrijden.

Agenten keken naar de auto uit. Zij zagen de auto met de drie mannen op de Rijksweg A12 rijden. De bestuurder kreeg ter hoogte van Driebergen-Rijsenburg een stopteken. De agenten hielden het drietal, mannen van 24, 27 en 28 jaar en allen uit Utrecht, aan op verdenking van insluiping. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Controles op gestolen fietsen

IJSSELSTEIN Op dinsdag 6 oktober werd weer een controle op gestolen fietsen gehouden.

Met behulp van tagreaders, apparatuur die aangebrachte chips en framenummers scannen en vergelijken met de lijst framenummers van fietsen waarvan aangifte is gedaan van diefstal, is het snel duidelijk of het daadwerkelijk om een gestolen fiets gaat.

De controle vond dit keer overdag plaats bij een school in IJsselstein. Van de ruim driehonderd gecontroleerde fietsen bleken er drie van diefstal afkomstig te zijn. Agenten hielden twee verdachten, jongens van 12 en 14 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, aan. De fietsen zijn in beslag genomen en tegen de twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Bij een woning in het centrum van IJsselstein troffen agenten in de middag vier fietsen aan, die van diefstal afkomstig bleken te zijn. De politie onderzoekt wie voor de diefstal van deze fietsen verantwoordelijk is.

De politie had al eerder een controle specifiek gericht op gestolen fietsen gehouden. Dat was op vrijdagavond 25 september en vond plaats op diverse straten in IJsselstein. In totaal werden deze avond 69 fietsers gecontroleerd. De politie trof twee gestolen fietsen aan en hielden de berijders, twee minderjarige jongens uit IJsselstein, aan. Bij controles van op straat staande fietsen, werden deze avond nog twee gestolen fietsen aangetroffen. Voor deze diefstal zijn geen verdachten aangehouden.