Gemeente Alphen aan den Rijn

Start nieuwbouw Bonifaciusschool

Het afgeven van de bouwvergunning door gemeente Alphen aan den Rijn aan de Bonifaciusschool betekent een start voor de nieuwbouw van de Bonifaciusschool. Deze mijlpaal markeert een nieuwe fase voor de ontwikkeling van de Paradijslaan en de SKBA-basisschool aan de Paradijslaan en de Reigerstraat. Na een periode van voorbereiding tussen de gemeente en de SKBA verlaten de plannen nu de tekentafel en kan de aannemer aan de slag. Een heuglijk moment waarnaar directie, leerkrachten en zeker ook ouders en kinderen van de school, reikhalzend hebben uitgekeken.

Eigentijds
De verwachting is dat het nieuwe gebouw in januari 2011 klaar is. Tot die tijd bezoeken de kinderen van de bovenbouw nog de dependance aan de Reigerstraat. Ed van Hout, directeur van de Bonifacius, is blij dat alle leerlingen straks onder één dak verenigd zijn. Sommige ouders rijden nu heen en weer tussen beide locaties en die situatie is natuurlijk niet ideaal. Het pand aan de Paradijslaan beantwoordt ook niet meer aan de eisen van deze tijd. We verheugen ons erop dat we straks in een modern gebouw zitten die aan al onze wensen voldoet. De ruimte zal gedeeld worden met de SKA, Conbrio en Sportspectrum, zodat het een spilfunctie in de maatschappij vervult.

Symbolische eerste paal
Nu de aannemer al gestart is met de voorbereidende werkzaamheden, worden er plannen gemaakt voor een feestelijke eerste paal. Vanaf half november worden de bouwwerkzaamheden voor iedereen zichtbaar. We willen dan op een symbolische manier stilstaan bij een bijzonder moment. Hoe we dat doen, blijft nog even een verrassing, maar we gaan het zeker vieren.

Herontwikkeling
Het gebied aan de Paradijslaan is een project van het Masterplan Stadshart en maakt deel uit van de herontwikkeling aan de Hoge Zijde. Deze school is het eerste gebouw dat in dit gebied wordt gerealiseerd. Het gebied Paradijslaan vormt een overgangsgebied tussen de nieuwe Stationsomgeving en het Stadshart. Projectwethouder Stadshart Hans Groen in t Wout en wethouder Onderwijs Michel du Chatinier opereren gezamenlijk om tot de bouw van de nieuwe Bonifaciusschool te komen. De SKBA en de gemeente zorgen samen voor de bouw van de school. Het Projectbureau Stadshart draagt zorg voor de verdere invulling van dit gebied samen met ontwikkelaar Centurio.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen