Politie Gelderland-Midden

Man gewond bij ongeval, getuige gezocht

Publicatiedatum: 7-10-2009 12:59:21

EDE - Bij een aanrijding tussen twee auto's op de N224 in Ede is op woensdagmorgen 7 oktober een man (personalia nog onbekend) gewond geraakt. De andere betrokken bestuurder, een 56-jarige Edenaar, is aangehouden aangezien hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Rond 10.45 uur reden de twee voertuigen over de N224 in de richting van Arnhem. De voorste automobilist, de 56-jarige Edenaar, zou vermoedelijk plotseling hebben geremd. De automobilist in het tweede voertuig kon niet meer op tijd remmen en botste tegen zijn voorganger aan. Deze laatste raakte bekend en moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden. Hij is met rug- en nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd.
De politie heeft een blaastest bij de Edenaar afgenomen waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden. In het politiebureau werd een promillage van 1,52 gemeten.

Getuige gezocht
De Verkeersongevallenanalyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Zij is daarbij op zoek naar een automobiliste die tijdens het ongeval achter de twee voertuigen reed. Deze vrouw reed in een zwarte Jeep. Mogelijk kan zij de politie meer vertellen over wat er is gebeurd. De politie in Ede is te bereiken op 0900-8844.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---