Deelgemeente Charlois Rotterdam

Wielerronde Pendrecht in ere hersteld!

Zaterdag 3 oktober was het eindelijk weer zo ver: de wielerronde van Pendrecht, terug van weggeweest. Met een programma dat vol zat met activiteiten voor jong en oud liet Pendrecht weer even zien dat ze echt goed bezig is!

Uiteindelijk ging het natuurlijk allemaal om de wielrenners, hier in actie op het parcours. (foto: Rieks Westrik) De ochtend begon goed, Held van de maand september Huib van Dieijen fietste, met nog 25 anderen, de door hem uitgezette tocht van ruim 14 kilometer door Charlois. Om 10.30 uur keerden zij terug in Pendrecht en daarmee werd door bestuursvoorzitter Dick Lockhorst de dag officieel geopend.

Vanaf dat moment was er voor iedereen genoeg te beleven. De jaarmarkt over Plein 1953 en de Slinge was al in volle gang. Verder stonden de stoere deelnemers aan de prestatieloop al klaar voor de start. Buurtagent Henri Appeldoorn deed mee, voor hem hing als aanmoediging een groot spandoek langs de route.

Voor de kinderen was er begin van de middag de Dikke Banden Race. De winnaar van deze race werd Tarik Ajbilou, die daarmee een gloednieuwe gazelle fiets heeft gewonnen!

De succesvolle en drukbezochte wielerronde is aan het einde van de middag spetterend afgesloten met een optreden van idols-finaliste Nathalie Makoma.