Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 oktober 2009

Bromfietscontrole in Losser

Losser

Dinsdag 6 oktober werd aan de Lutterstraat in Losser tussen 07:30 en 09:00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 7 bromfietsen gecontroleerd en werden drie bekeuringen uitgeschreven. Tweemaal voor het overschrijden van de maximale constructiesnelheid van 45km per uur, eenmaal voor het rijden op een fietspad. (2009039656)

Schennispleger voor de deur, de politie zoekt getuigen

Almelo

Dinsdagavond 6 oktober omstreeks 23:45 uur kreeg de politie melding dat er aan de IJsselstraat in Almelo een schennispleger bij een vrouw voor het huis zou staan.

De vrouw, een 50-jarige inwoonster van Almelo, meldde dat zij de man met ontbloot achterwerk eerst aan de overkant van de weg had zien staan. Later stond de man bij haar voor de deur. De vrouw heeft de man alleen van de achterkant kunnen zien. Het betreft een blanke man tussen de 40 en 50 jaar oud met licht, kalend haar. Hij is ongeveer 1,75 meter lang en droeg donkere kleding. Opvallend is dat de man een metalen karretje bij zich had.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien aan de IJsselstraat in Almelo, of die mogelijk iets meer weten over deze man. Hen wordt verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de Politie Twente, afdeling Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009039998)

Scooterbestuurder aangehouden

Hengelo

Woensdagmorgen 7 oktober omstreeks 01:45 uur is aan de Langestraat in Hengelo een scooterbestuurder aangehouden. De politie vermoedde dat de bestuurder, een 29-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had.

De verdachte wilde niet meewerken aan een blaastest en verzette zich hevig. Daarom wilde de politie hem meenemen naar het bureau, om daar alsnog een ademanalyse uit te voeren. De man bleef zich echter hevig verzetten, waardoor de politie zich genoodzaakt zag om pepperspray te gebruiken. Hierop kon de man worden geboeid en worden overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau werd ook nog drugs aangetroffen bij de verdachte. Daarom is door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009040003)

Man beland in tuin, reed onder invloed

Enter

Een 26-jarige automobilist uit Enter raakte woensdagmorgen 7 oktober zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Hij wasin een tuin aan de Rijssenseweg in Enter terecht gekomen.

Woensdagmorgen 7 oktober omstreeks 03:00 uur kreeg de politie melding dat aan de Rijssenseweg in Enter een automobilist met zijn auto in een tuin terecht was gekomen. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Enter, moest volgens eigen zeggen uitwijken voor een fiets en kwam daardoor in de tuin terecht. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,7 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. De auto moest worden weggesleept. (2009040009)

Man trapt spiegels van auto's, de politie zoekt getuigen

Hengelo

Op dinsdag 6 oktober omstreeks 22:00 uur kreeg de politie melding dat aan de Mozartlaan in Hengelo een man op een fiets spiegels van auto's aftrapte.

Ter plaatse gekomen bleek dat de dader vijf auto's had vernield. De dader fietste over de Mozartlaan in de richting van de Bergweg. De dader is een man van ongeveer 30 jaar oud. Hij heeft inhammen bij zijn haar en droeg een donkere jas en een spijkerbroek. Opvallend is dat hij achterop de bagagedrager van zijn fiets een kleine rode rugzak vervoerde.

De politie is op zoek naar getuigen of personen die mogelijk iets meer weten over de dader. Zij kunnen contact opnemen met de politie Twente, afdeling Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009039989)

Coniferenbrand in Wierden, politie zoekt getuigen

Wierden

Woensdagmorgen omstreeks 04:00 uur kreeg de politie melding dat er naast een woning aan de Karel Doormanstraat in Wierden coniferen in brand stonden.

De vrouw des huizes, een 50-jarige Wierdense, hoorde omstreeks 04:00 uur stemmen aan de zijkant van haar woning. Toen ze naar de voorkant van haar woning liep om te kijken wie er naast de woning stond, zag zij niets. Toen de vrouw weer op de slaapkamer kwam en naar buiten keek, zag ze rook bij de coniferen aan de zijkant van haar woning. Kort daarna zag zij twee personen weglopen.

Wellicht zijn er mensen die iets van het voorval hebben gezien of meer weten over de daders. Zij kunnen contact opnemen met de politie Twente, afdeling Wierden 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009040015)