Gemeente Heemskerk


woensdag, 07 oktober 2009

Heemskerk 15e op duurzaamheidsmeter

De gemeente Heemskerk staat op de 15e plaats op de duurzaamheidsmeter en hoort daarmee tot de duurzaamste gemeenten van Nederland. Dit blijkt uit de duurzaamheidsmeter 2009 van COS Noord-Holland.

Aan de hand van vragenlijsten konden gemeenten een score (in procenten) behalen op de thema's People (sociaal-maatschappelijk beleid), Planet (milieubeleid) en Profit (duurzaam ondernemen). Het gemiddelde van deze scores bepaalt de totaalscore voor duurzaamheid. In totaal hebben 134 gemeenten deelgenomen aan de duurzaamheidsmeter. De gemeente Heemskerk scoort goed op alle thema's. People 67%, Planet 90% en Profit 78%.
Met een gemiddelde score van 78% staat de gemeente op de 15e plaats op de duurzaamheidsmeter. Dit is een forse stijging ten opzichte van de duurzaamheidsmeter 2006 waarin de gemeente nog een goede middenmoter was.
Wethouder Leo van der Kolk van milieu is verheugd maar niet verrast: "Er is in de afgelopen jaren op alle fronten keihard gewerkt om de gemeente te verduurzamen en dat betaalt zich nu uit met deze mooie score. Dit komt ook doordat de duurzaamheidsgedachte daadwerkelijk leeft onder onze bevolking, niet in het minst omdat initiatiefgroepen als Goedaardig dit ook uitdragen. Daarnaast leggen we de lat ook hoog voor onszelf, we hebben tenslotte een voorbeeldfunctie. Dit is goed te zien bij de nieuwbouw van het gemeentehuis. Maar we zijn er nog niet. Een top tien plaats in de volgende editie moet voor Heemskerk haalbaar zijn," volgens de wethouder.
Meer informatie over de duurzaamheidsmeter is te vinden op www.duurzaamheidsmeter.nl.

---