Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Visie Groengebied Amstelland

07-oktober-2009

Op dinsdag 6 oktober organiseert Groengebied Amstelland een informatiebijeenkomst over de visie van het gebied.

De bijeenkomst is toeganklijk voor alle geĂŻnteresseerden die willen weten hoe de gewenste lange termijnontwikkeling van Groengebied Amstelland eruit ziet. De gemeente Amsterdam is een van de participanten van Groengebied Amstelland.

Landelijk gebied
Groengebied Amstelland is het landelijk gebied ten zuiden van Amsterdam van circa 4000 ha met jaarlijks tussen de 2,5 en 3 miljoen bezoekers. Het bestuur van Groengebied Amstelland heeft zich sinds de oprichting sterk gemaakt voor behoud van het gebied. Of deze koers ook voor de toekomst voldoende is, wordt beantwoord in de Visie Groengebied Amstelland die in conceptvorm gereed is. In de visie wordt gekozen voor drie speerpunten:


* behoud van het landschap door ontwikkeling;
* beter benutten en stimuleren van de productie en diensten voor de regio;

* versterken van de relatie tussen stad en land.

Projecten
Voor elk van deze drie speerpunten is een aantal projecten geformuleerd. Deze achttien projecten vormen samen het uitvoeringsprogramma waarmee Groengebied Amstelland de komende jaren aan de slag gaat. Bij de realisatie van dit programma wordt samengewerkt met partners die ook bij het opstellen van de visie een rol hebben gespeeld. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de projecten voor de komende jaren en is er ruime gelegenheid om vragen te stellen.

Waar en hoe laat?
De informatiebijeenkomst vindt plaats in Amstelstroom, Kerkstraat 12 in Ouderkerk aan de Amstel en start om 20.00 uur. U bent welkom vanaf 19.30 uur. Meer informatie kunt u vinden op
www.groengebied-amstelland.nl.