Trots op Nederland

Nieuws

07 okt 2009 | Trots op NL in Gouda

Het kieskringbestuur Leiden heeft het afdelingsbestuur Gouda van Trots op Nederland geïnstalleerd. Het bestuur gaat in Gouda de weg voorbereiden naar de gemeenteraadsverkiezingen. Trots op Nederland Lijst Rita Verdonk zal met haar vernieuwende politieke aanpak een absolute spraakmakende nieuwkomer zijn. Een partij die openstaat voor iedereen.

Bijschrijft foto: Afdelingsbestuur Trots op Nederland gemeente Gouda. V.l.n.r.: Fred de Mooij, Pieter Stroop en Peter Boxma. Zittend: Willem Verwoerd.

Het bestuur bestaat uit Pieter Stroop (voorzitter), Peter Boxma (organisatie), Fred de Mooij (politiek analist) en Willem Verwoerd (secretaris/penningmeester). De bestuursleden zijn van start gegaan om contact te zoeken met de sympathisanten en leden van Trots op Nederland enerzijds en de burger anderzijds.

Trots op Nederland Gouda wil horen wat de burger denkt, vindt en wil. Het lokale verkiezingsprogramma zal tot stand komen mede door de inbreng van de inwoners van Gouda. Daarnaast is het bestuur begonnen met interviews en de selectiegesprekken voor potentiële kandidaten voor de kieslijst, en verder met de opbouw van de organisatie in Gouda.

Trots op Nederland sluit niemand uit. Zoals Rita Verdonk zegt: iedereen mag meedoen in de Nederlandse samenleving. Daar horen wel plichten bij: Je moet de taal leren spreken en schrijven, je moet meedoen met samenleving en je moet de normen en waarden kunnen onderschrijven van de Nederlandse rechtsstaat.

Voorzitter Pieter Stroop vult aan: "Dat betekent tegelijkertijd dat niemand wordt uitgesloten, en we samen ons daadkrachtig willen inzetten voor onze mooie stad. En dat is Trots op Nederland: een partij van en voor de inwoners van Gouda, ongeacht afkomst, ongeacht leeftijd, ongeacht religie: met een hart voor de samenleving."