BOVAG

EV2DRIVE wint BOVAG Innovatie Challenge en cheque van 10.000 euro

07 oktober 2009

Tijdens het jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven zijn Frank Bouman en Mari van der Coer van EV2DRIVE te Wijk en Aalburg met hun idee `De branche voorbereiden op hybride of elektrisch aangedreven voertuigen' gekozen tot winnaar van de Innovatie Challenge. Zij willen met hun technische trainingen de autobranche enthousiast en klaar willen maken voor service en verkoop van hybride of geheel elektrisch aangedreven voertuigen.

In deze wedstrijd onder leden van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven voor het beste innovatieve idee stonden duurzaamheid en het stimuleren van de werkgelegenheid centraal. Na een juryselectie uit vier deelnemers koos de zaal uit de overgebleven twee kanshebbers het beste idee. EV2DRIVE ging naar huis met een cheque van 10.000 euro en een risico-investering die op kan lopen tot een bedrag van 75.000 euro, aangeboden door Bovemij Verzekeringen.

Een team van professionals heeft afgelopen weken beide kanshebbers klaargestoomd voor de jurypresentatie en de finaleronde. Met een echte elevator pitch (vertel in één minuut waar je goed in bent) konden beide ondernemers tijdens het congres het publiek overtuigen dat hún idee het beste innovatieve idee is. De keuze was daarna aan de zaal. De aanwezigen leden kozen per SMS EV2DRIVE van Frank Bouman en Mari van der Coer tot winnaar van de Innovatie Challenge.

De Innovatie Challenge startte begin van dit jaar met een sprong van Bertho Eckhardt, voorzitter BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven, uit een luchtballon. Deze opvallende oproep aan de autobedrijven om mee te doen aan de challenge paste perfect bij het thema van het congres dit jaar: `Ondernemen met Lef'. Naast een innovatief idee op gebied van mobiliteit en duurzaamheid moest de ondernemer namelijk ook over een dosis lef beschikken.
Een vakkundige jury bestudeerde alle ingezonden ideeën en de vier meest vooruitstrevende concepten kregen een breed podium aangeboden om zowel de jury als de gehele branche te overtuigen van hun idee. Uiteindelijk bleven er twee innovatieconcepten over, die tijdens het Jaarcongres aan collega-ondernemers en andere genodigden uit de branche werden gepresenteerd. Daar bepaalden branchegenoten samen welk idee de Innovatiecheque ontving en welke ondernemer professionele begeleiding krijgt van een groep specialisten om het concept uit te werken en in de markt te zetten.

De Innovatie Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Bovemij Verzekeringen, IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) en opleidings- en ontwikkelingsfonds Stichting OOMT.