Gemeente Hoorn

Vrijstelling reclamebelasting voor niet-commerciële instellingen

De Hoornse gemeenteraad is akkoord gegaan met het voorstel om niet-commerciële instellingen vrij te stellen voor de reclamebelasting. Hieronder vallen instellingen als gemeentelijke bejaarden- en verzorgingshuizen, voedselbanken en jeugdzorginstellingen.
De fracties Tonnaer, De Meij, Hoorns Belang, de Hoornse Seniorenpartij en VOC Hoorn verzocht via een motie het college om het MKB uit te nodigen voor een evaluatiegesprek over de werking van de reclamebelasting. Wethouder Jan de Boer gaf aan dat het MKB in Hoorn wordt gerepresenteerd binnen de HOF. Hij gaf aan dat ook brieven en andere input van ondernemers in deze overleggen worden meegenomen. De motie werd ook nog gesteund door D66. De fracties van de PvdA, het CDA, de VVD en GroenLinks steunde motie niet waardoor deze werd verworpen..

Daarnaast dienden de fracties van de Fracties Tonnaer, De Meij, Hoorns Belang, de Hoornse Seniorenpartij en VOC Hoorn een amendement in om het aantal vrijstellingen te verruimen met scholen voor speciaal en voortgezet onderwijs. De Fractie Tonnaer diende ook nog een amendement in om ook (kunst)galeries zonder commerciële doeleinden vrij te stellen van de reclamebelasting. Beide amendementen werden door een grote meerderheid van de raad verworpen., omdat deze instellingen ook gebruik maken van collectieve diensten. Laatste wijziging van deze pagina: 7 oktober 2009