Gemeente 's-Hertogenbosch

07-10-2009
Boschveld Boent

Afgelopen woensdag heeft er een schoonmaakactie plaats gevonden in de wijk Boschveld. Bewoners van de wijk gingen samen met stichting Divers, BrabantWonen, Zayas, PJ-friends en de gemeente aan de slag om Boschveld helemaal schoon te maken.

Wijkactie
Om 14.00 uur werd er verzameld bij de wijkwinkel in de Edisonstraat. Daar werden hesjes, knijpers en vuilniszakken uitgedeeld. In verschillende teams gingen bewoners op pad om zwerfvuil te ruimen in de wijk. De actie was een groot succes en er is veel zwerfvuil opgehaald. Om 17.00 kwam iedereen weer bij elkaar en was er frietjes voor iedereen die mee heeft geholpen.

Werkzaamheden
Afgelopen week heeft de gemeente extra werkzaamheden uitgevoerd in de wijk. Zo is er bestrating goed gelegd, graffiti verwijderd, onkruid verwijderd en meer. Samen maken we de wijk schoon.

Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch
De gemeente voert al een tijdje de campagne `Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch'. Met deze campagne willen we een stukje bewustwording creëren met betrekking tot het vuil wat in onze stad ligt. Een onderdeel van deze campagne zijn de wijkacties. Met deze acties maken we samen met bewoners en instanties onze stad schoon!