FloraHolland


Verplicht gebruik briefhoezen bij DC's in Venlo

VENLO (7 oktober 2009) - Het gebruik van plastic briefhoezen (of schermdoekklemmetjes) is in Venlo voortaan verplicht bij aanvoer voor de klok op Deense Containers.
De aanvoerder moet ervoor zorgen dat de aanvoerbrief rechtop aan de kar bevestigd wordt. Is dit niet het geval, dan bestaat de kans dat de aanvoerbrief van de kar af valt/waait of mogelijk nat wordt en daarmee onleesbaar wordt.
Hierdoor kunnen storingen aan de klok ontstaan. Dit is niet wenselijk en daarom zijn briefhoezen (of schermdoekklemmetjes) voortaan in Venlo verplicht.

Om te zorgen dat de briefhoezen ook consequent gebruikt gaan worden, start FloraHolland Venlo met een sanctioneringbeleid naar klanten die geen briefhoezen (of schermdoekklemmetjes) gebruiken. Gedurende een invoeringsperiode bleek ook dat schermdoekklemmetjes een goed alternatief voor de plastic briefhoes zijn. De voorwaarde hiervoor is wel dat de aanvoerbrief droog is. Dit betekent dat ook klemmetjes geaccepteerd worden als bevestiging aan de Deense Container. Vanaf 15 oktober a.s. wordt het ontbreken van een briefhoes (of schermdoekklemmetje) doorbelast aan de aanvoerder middels een sanctie van EUR 5,- per partij.
Dit wordt getoond op het BI-fouten-overzicht via keurcode 101 en wordt dan niet direct doorbelast. Op de weekafrekening wordt dan het totaal aan de sancties in die betreffende week eenmalig doorbelast. De keurcode zorgt er niet voor dat de kwaliteitsklasse of uw BI naar beneden gaat. Briefhoezen zijn verkrijgbaar bij het DC-depot in Venlo en kosten EUR 0.06 per briefhoes. Briefhoezen zijn verkrijgbaar bij het DC-depot, T +31 (0)77 323 99 81. De briefhoes dient op de kar (en niet op het fust) bevestigd te worden. Bij een DC met platen dient dit op de rand van de plaat op ooghoogte te worden bevestigd en wanneer de DC geen platen heeft, dan dient de briefhoes op de staander te worden bevestigd. De barcode van de partij van de aanvoerbrief moet altijd duidelijk zichtbaar zijn. Heeft u nog vragen over het gebruik van de briefhoezen, dan kunt u contact opnemen met Esther de Jong, hoofd Kwaliteitsdienst, T +31 (0)77 323 97 81.