Ingezonden persbericht


Stap in de wereld van autisme: loop met ons de autisme (on)vriendelijke route

Amersfoort, september 2009 - U kunt nu zelf ervaren hoe het kan zijn om met autisme te leven. Stap in een wereld die autisme heet. Loop samen met een ervaringsdeskundige de autisme (on)vriendelijke route door Amersfoort op woensdag 7 oktober. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: u kunt verwachten dat u prikkelgevoelig wordt. U wordt alerter op alles wat om u heen gebeurt. En u gaat beter begrijpen dat onoverzichtelijke situaties angstwekkend en zelfs bedreigend kunnen zijn. Juist nu steeds meer kinderen en volwassenen erachter komen dat zij een vorm van autisme hebben, is het belangrijk dat we weten hoe iemand met autisme de wereld ervaart. Zo worden we misschien allemaal net iets autisme vriendelijker.

Nederland wordt autismevriendelijk op 10 oktober 2009, de Landelijke Dag Psychische Gezondheid. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteedt aan psychische problematiek. In Nederland én België worden door het hele land activiteiten georganiseerd die in het teken staan van autisme vriendelijk zijn. Op de planning staan filmvertoningen, voorlichtingsessies, lezingen, congressen, tentoonstellingen, etc. Ook voor de pers organiseren wij een activiteit. Want u wilt toch ook weten of u autismevriendelijk bent?

Deze unieke wandeltocht wordt u aangeboden door het Fonds Psychische Gezondheid in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Autisme. U kunt zelf besluiten met welke ervaringsdeskundige u wilt wandelen. Wij kijken naar de relevantie voor uw doelgroep. Wilt u bijvoorbeeld begeleid worden door een kind met autisme? Of gaat u liever op pad met een tiener of ouders van een kind met autisme. Misschien gaat uw voorkeur uit naar een volwassene?

Ervaar aan den lijve hoe het is om met autisme te leven op 07 oktober 2009. En schrijf op of rondom de Landelijke Dag Psychische Gezondheid over autisme vriendelijkheid. Geef u op voor de wandeling. En wordt autisme vriendelijk!



Ingezonden persbericht