Nike benoemt Michaela Stitz tot vicepresident van Centraal- en Oost-Europa

BEAVERTON, Oregon (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20091007 --

NIKE, Inc. (NYSE:NKE) heeft vandaag bekendgemaakt dat Michaela (Michi) Stitz is benoemd tot vice-president van Centraal- en Oost-Europa (CEE). Stitz wordt verantwoordelijk voor het aansturen van aanhoudend marktleiderschap en groei voor de CEE-regio en vervangt daarmee Marc van Pappelendam, die onlangs is benoemd tot vice-president van de regio Verenigd Koninkrijk/Ierland.

“Michaela is een ervaren en uiterst succesvolle leidinggevende bij Nike met diverse commerciële en managementvaardigheden”, aldus Gary DeStefano, President van Global Operations voor NIKE, Inc. “Ze heeft de passie om de bedrijfsstrategie voor de CEE-regio aan te drijven met de noodzakelijke focus en doelgerichtheid, om zo onze ambitieuze doelen voor groei voor die regio te behalen, ondanks de huidige uitdagingen in de regio.”

Stitz heeft ruime ervaring op managementgebied en een brede commerciële achtergrond. Stitz begon haar loopbaan bij Nike in 1996 en heeft de Equipment-activiteiten (alle sportartikelen naast kleding en schoenen) opgezet voor Nike Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië en Kroatië. In 1998 werd ze Footwear Business Director en vervolgens General Manager voor Nike Oostenrijk, Slovenië en Kroatië in 2002. Ze werkte zich op tot Sales Director voor Nike Duitsland en na een korte onderbreking om terug te verhuizen naar Oostenrijk, keerde Stitz 18 maanden geleden terug bij Nike als General Manager voor Oostenrijk, Duitsland, Slovenië en Zwitserland.

Stitz start haar nieuwe functie op 1 november 2009 en zal verslag uitbrengen aan Gary DeStefano, President of Operations bij NIKE, Inc.

Over Nike

NIKE, Inc. is gevestigd nabij Beaverton, Oregon (VS) en is ‘s werelds belangrijkste ontwerper, marketer en distributeur van authentieke sportschoenen, -kleding, -attributen en accessoires voor vele verschillende sporten en fitnessactiviteiten. 100% dochterondernemingen van Nike zijn onder andere Converse Inc., dat sportschoenen, -kleding en accessoires ontwerpt, op de markt brengt en distribueert; Cole Haan, dat luxe schoenen, handtassen, accessoires en jassen ontwerpt, op de markt brengt en distribueert; Umbro Ltd., een toonaangevend, in het Verenigd Koninkrijk gevestigd wereldwijd voetbalmerk; en Hurley International LLC, dat schoenen, kleding en accessoires voor actiesporten en voor een jonge lifestyle ontwerpt, op de markt brengt en distribueert. Kijk voor meer informatie op www.nikebiz.com.

Kijk voor meer informatie, waaronder multimediamaterialen, op: www.nikemedia.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Investeerdersrelaties:
Vice-president, Nike Investor Relations:
Pamela Catlett, +1-503-671-4589
of
Media:
Senior Director Nike Corporate Communications:

Kellie Leonard, +1-503-671-6171

Ticker_symbol NYSE:NKE