Verzekeringsmarkt in 2010 op zijn kop


Vanaf 1 januari 2010 zal er een aardverschuiving plaatsvinden in verzekeringsland. Per deze datum zijn verzekeringen per maand opzegbaar en is overstappen een stuk eenvoudiger

IJSSELSTEIN, 20091007 -- In navolging van de telecom en internet branche verdwijnen nu ook de langlopende contracten bij verzekeringsmaatschappijen. Bij bijvoorbeeld een inboedelverzekering of een opstalverzekering is een 5 jarig contract zeer gebruikelijk. Tevens hanteren verzekeringsmaatschappijen een opzegtermijn van 2 maanden. Wie dan niet voor die 2 maanden zijn contract had opgezegd zat weer 5 jaar aan zijn contract vast. Marc Diks, directeur van Diks verzekeringen verwacht een prijzenoorlog op woonverzekeringen in 2010.

"Dit is nu gelukkig verleden tijd", aldus Marc Diks, directeur van Diks verzekeringen. "Wij zijn al jaren voorstander van dagelijks opzegbare verzekeringen. Voor een deel van onze portefeuille hanteren wij dit al. De meeste verzekeringen zijn straks nog niet per dag opzegbaar maar wel per maand na het 1e contract jaar. Dat is al een hele verbetering."

Vanaf 1 januari verwacht Marc Diks dat er ook een prijzenoorlog op de woonverzekeringen gaat komen."Het is straks zeer interessant om de premie te vergelijken voor de woonverzekeringen zoals een inboedelverzekering. Bij autoverzekeringen is er al een enorm premievoordeel te behalen door de prijzenoorlog van de afgelopen jaren. Dit beeld zal zich nu herhalen doordat men eerder en makkelijker van zijn huidige verzekeringsmaatschappij af kan. De verschillen in de premie zijn ook voor deze verzekeringen groot en kunnen oplopen tot enkele honderden euro's per jaar die een klant kan besparen op zijn woonverzekeringen."





Ingezonden persberichten