Ingezonden persbericht


Persbericht

Unit 4 Agresso introduceert Hypothecaire Planning voor hypotheeksoftware Èfdécé ~ Module biedt inzicht in de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden ~

Sliedrecht, 7 oktober 2009 - Unit 4 Agresso introduceert de module Hypothecaire Planning voor de hypotheeksoftware Èfdécé. De aanvulling biedt inzicht in ondermeer de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. De module is volledig geïntegreerd in het standaard Èfdécé-pakket en is eenvoudig in het gebruik.

Met één berekening zijn de gevolgen van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden voor het inkomen van de klant en partner grafisch in beeld te brengen. Binnen deze berekening kan de gebruiker diverse scenario's laten zien, waarna het programma door uitvoering van een woonlastenberekening toont wat het overschot of tekort is ten opzichte van de CHF-normering en wat het netto besteedbaar inkomen is. Op deze manier worden de consequenties direct eenvoudig inzichtelijk voor de consument.

Voorinvullen
Het is ook mogelijk een klantvriendelijk rapport te genereren, te bewerken, op te slaan en te printen. Hiermee wordt eenvoudig voldaan aan de reproduceerbaarheideis die de Wet financieel toezicht (Wft) stelt. Via een invoerhulp zijn budgetposten snel en eenvoudig 'voor in te vullen'. Voorzieningen in de vorm van een woonlastenbeschermer of overlijdensrisicoverzekering zijn in de berekening en rapportage te verwerken. Hierbij worden de exacte premies en uitkeringen gebruikt. Bovendien is het met Hypothecaire Planning mogelijk om het adviestraject binnen Èfdécé te laten bewaken waardoor de hypotheekadviseur geen noodzakelijke stappen kan vergeten.

Fred Lingg, directeur Unit 4 Agresso Financiële Intermediairs: "Het is onze ambitie om hypotheekadviseurs te helpen in het verstrekken van excellent hypotheekadvies, zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM) verlangt. Met de module Hypothecaire Planning voor Èfdécé maken we de stap naar excellent hypotheekadvies voor de tussenpersoon zou eenvoudig mogelijk. We zien het dan ook als zeer waardevol hulpmiddel voor de verstrekking van transparant advies."

Unit 4 Agresso demonstreert de module Hypothecaire planning op de Hypovak 2007 op 7 oktober in Gorinchem.