Gemeente Hoogeveen

7-10-2009
Gemeente Hoogeveen werkt aan dienstverlening met nieuwe website

De gemeente Hoogeveen lanceert op 7 oktober om 14.30 uur de nieuwe website www.hoogeveen.nl. De openingshandeling wordt verricht door burgemeester Helmer Koetje en wethouder Betty Poutsma.

De gemeente Hoogeveen gaat voor uitstekende dienstverlening. De huidige website voldeed niet meer aan de eisen en daarom is gekozen voor een nieuwe website die voorzien is van de modernste technieken. 'We bieden al verschillende diensten online aan en deze website geeft ons de mogelijkheid om het aantal online diensten de komende tijd verder uit te breiden', vertelt wethouder Betty Poutsma, die verantwoordelijk is voor de portefeuille Dienstverlening. 'Met deze website zijn we klaar voor de toekomst'.

Duidelijk doen!
Duidelijk doen! is het motto van de visie van de gemeente Hoogeveen op dienstverlening. Het motto is ook voor de ontwikkeling van de website uitgangspunt geweest. Zo heeft het digitaal loket een prominente plaats op de website. Het loket biedt - naast de online diensten - informatie over producten en diensten van de gemeente, zoals een uittreksel uit de burgerlijke stand, een vergunning of een subsidie-aanvaag. Verder kunnen bezoekers meldingen doorgeven en ook is het mogelijk online een afspraak te plannen met de gemeente. Een krachtige zoekmachine en een heldere structuur zorgen ervoor dat bezoekers snel de informatie vinden waar ze naar op zoek zijn. Wethouder Betty Poutsma: 'We willen voorkomen dat bezoekers lang moeten zoeken naar informatie uit Hoogeveen en daarom kiezen we ervoor om websites van projecten van de gemeente Hoogeveen voortaan te koppelen aan onze website. Via de zoekmachine op www.hoogeveen.nl komen bezoekers dan ook op deze websites terecht.'

Meer dan de gemeente alleen
Bezoekers, inwoners, ondernemers, het is de bedoeling al deze groepen te bedienen via www.hoogeveen.nl. Bezoekers komen voortaan binnen op het portaal, een soort digitaal dorpsplein. Hier is naast nieuws ook informatie over bijvoorbeeld evenementen te vinden. Maar het is ook mogelijk snel naar zakelijke informatie van de gemeente door te klikken. Zo is het altijd mogelijk om snel actuele informatie op maat te krijgen over Hoogeveen. Het portaal is in het jasje van HOOGEVEEN. MET EEN HOOFDLETTER H gestoken.