Ingezonden persbericht

http://www.adp.nl/nieuws/2009/10/07-hr-professionals-somber-over-toekomst/

HR-professionals somber over eigen toekomst en salaris 'Meer doen in dezelfde tijd'

Rotterdam, 7 oktober 2009 - Slechts een klein deel van de HR-professionals in loondienst verwacht de komende twee jaar promotie te maken (18%), terwijl bijna twee op de drie voorziet dat hun functie-inhoud in de toekomst zwaarder wordt (60%). Daarnaast is ruim een kwart ontevreden met de hoogte van het salaris (27%). Dit blijkt uit het onderzoek 'HR Trends 2009-2010', een onafhankelijk, representatief onderzoek van salaris- en HR-dienstverlener ADP, adviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder 593 Nederlandse HR-professionals.

Een groot deel van de respondenten in loondienst is te spreken over de huidige werkdruk in hun functie. Ruim 80% ervaart de balans tussen werk en privé als voldoende of ruim voldoende. De verwachte uitbreiding van de functie-inhoud, zoals toename van algemene managementtaken (31%) en uitbreiding van de HR-taken (29%), ziet een meerderheid echter niet zitten (60%).

'Niet marktconform'
Naast het sombere beeld over de toekomst geeft een deel van de werknemers ook aan niet tevreden te zijn met het salaris. Dat is opvallend, aangezien de beloningen van HR-professionals in 2009 gemiddeld met 4% stegen ten opzichte van 2008. Dat is slechts 1% minder dan vorig jaar, ondanks de crisis. De P&O-manager is er met een gemiddelde salarisstijging van 7% het meest op vooruitgegaan. Het loon van de salarisadministrateur is slechts met 1% toegenomen.

Een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de (on)tevredenheid van de HR-professionals over het salaris, is de hoogte van de beloning van vergelijkbare functies in andere organisatie. Volgens 29% van de HR-professionals worden ze niet marktconform betaald. Bijna een derde (32%) van de respondenten is dan ook ontevreden over de wijze waarop de leidinggevende het salaris vaststelt.

Mannen zijn meer tevreden met hun salaris dan vrouwen. Iets meer dan een derde van de vrouwen denkt onder de markt te worden beloond (34%), tegen een kwart van de mannen (26%).

Veranderen van baan
Opvallend is dat een kwart van de HR-professionals aangeeft binnen één à twee jaar van functie te willen veranderen (25%). Daarnaast heeft bijna één op de vijf (19%) het afgelopen jaar actief naar een andere functie gezocht. Ondanks deze voornemens blijven HR-functionarissen hun werkgever erg trouw: gemiddeld zijn zij ruim acht jaar werkzaam bij een organisatie en ruim zeven jaar in de huidige functie. De roering in de arbeidsmarkt voor HR-professionals is mogelijk te verklaren doordat bijna de helft (46%) het afgelopen jaar door derden is benaderd voor een functie elders.

Extra's
Vaste uitkering werknemer in 2008, verdeeld naar functie:
1. Directeur HRM ¤ 10.600
2. P&O manager ¤ 7.500
3. Personeeelsfunctionaris ¤ 4.600
4. Medewerker personeelszaken ¤ 3.300

5. Hoofd salarisadministratie ¤ 6.500 6. Salarisadministrateur ¤ 4.100

Top 3 zakelijk meest gereden automerk

1. Volvo (V50)

2. Volkswagen (Passat)

3. Opel / Audi (Vectra / A4)

Over het onderzoek
HR Trends 2009-2010 is het grootste jaarlijkse onderzoek onder interne en externe HR-professionals in Nederland naar de inhoud en de beloning van de HR-functie. Voor het eerst zijn niet alleen HR-verantwoordelijken in loondienst ondervraagd, maar ook directeuren van HR-dienstverlenende bureaus en zelfstandig gevestigde HR-adviseurs. Er deden 593 HR-verantwoordelijken aan het onderzoek mee, van wie 68% in loondienst is, 21% zelfstandige zonder personeel (zzp'er) is en 11% directeur-grootaandeelhouder (dga) is.

Over ADP Nederland

1,2 miljoen werknemers in Nederland krijgen iedere maand hun loonstrook van ADP Nederland BV. Dit aantal stijgt ieder jaar. ADP groeit namelijk gestaag en kent steeds meer grote organisaties als klant. ADP Nederland ontwikkelt al 50 jaar systemen en services voor salaris-, benefits- en personeelsadministraties en verzorgt de verwerking daarvan in het eigen, uitstekend beveiligde, computercentrum. In Nederland is ADP één van de grootste spelers in deze sector. Wereldwijd is ADP marktleider. ADP, gevestigd in Rotterdam en Capelle aan den IJssel, heeft circa 550 medewerkers in dienst en had in 2007 (boekjaar 2008) een omzet van 79 miljoen euro. ADP beschikt over de (SAS70) type 2-mededeling, onontbeerlijk voor bedrijven die willen voldoen aan de Sarbanes-Oxley-wetgeving. ADP heeft daarnaast een triple A rating. Meer informatie staat op www.adp.nl.

Over Berenschot
Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met ruim 500 medewerkers in de Benelux. Al 70 jaar lang verrassen wij onze klanten met slimme en nieuwe inzichten. We verwerven ze en maken ze toepasbaar. Dit door innovatie te koppelen aan creativiteit. Steeds opnieuw. Klanten kiezen voor Berenschot omdat onze adviezen hen op een voorsprong zetten.

Over Performa
Performa is een onafhankelijke uitgeverij voor human resources en organisator van de Performabeurs, het grootste vakevenement voor personeelsmanagers in de Benelux.