Ingezonden persbericht


Alkmaar/Haarlem - Het Conservatorium van Hogeschool INHolland verhuist per september 2010 van Alkmaar naar Haarlem. De intentie om te verhuizen was al langer bekend, maar nu heeft het Ministerie van OC&W groen licht gegeven.

Mir Wermuth, directeur van de School of Communication, Media & Music, waarvan het conservatorium deel uitmaakt, is blij met het akkoord van het ministerie: "Het College van Bestuur van Hogeschool INHolland heeft besloten het Conservatorium vanuit Alkmaar te verhuizen naar Haarlem. De reden is dat het Conservatorium van Hogeschool INHolland veel nieuwe groeimogelijkheden in Haarlem heeft. In Haarlem kan een betere inhoudelijke aansluiting worden geboden. De interne synergie met de opleiding Media & Entertainment Management zal groot zijn. Een gezamenlijk gebruik van onder andere studio's biedt mogelijkheden. Deze combinatie biedt kansen voor het Conservatorium. Een cultureel klimaat als in Haarlem wordt aantrekkelijk gevonden door jongeren. Ook zijn er in die regio meer relevante mbo-opleidingen waar we een betere aansluiting mee hebben. Het Conservatorium heeft jarenlang een unieke positie gehad in de stad Alkmaar. De muziekvakopleiding zit daar sinds 1975 en is zeer verbonden met de stad. Maar nu wordt het tijd om de vleugels uit te slaan en de kansen op groei te benutten."

"De muziekvakopleiding krijgt een eigen afdeling in het moderne pand van Hogeschool INHolland Haarlem aan de Bijdorplaan in Haarlem," gaat Wermuth verder, "Het komende studiejaar wordt benut om de beschikbare ruimtes in Haarlem te verbouwen en de verhuizing goed voor te bereiden. Een conservatorium stelt nogal wat eisen aan een gebouw. Zo moeten er voldoende geluiddichte studio's zijn om geen overlast te veroorzaken voor de andere studenten en medewerkers in het gebouw en om zelf ongestoord te kunnen repeteren. Voor de musicalstudenten zijn professionele dansvloeren nodig en overal moeten voldoende technische faciliteiten worden aangebracht."

Hogeschool INHolland heeft speciale afspraken gemaakt met een studentenkamerverhuurder: studenten die in of nabij Alkmaar wonen en een kamer dichtbij de nieuwe conservatoriumlocatie zoeken, krijgen voorrang op kamers in Haarlem.

Ondertussen zit het conservatorium niet stil en is een start gemaakt met een nieuwe afstudeerrichting: naast Pop/Sessie Musicus, Musical, Muziekeducatie (voorheen Docent Muziek) en Koorleider Lichte Muziek, kunnen studenten zich nu ook specialiseren in het muziek maken met audio, mixen, produceren, audiorecording, software voor geluidsbewerking, remixen en geluid bij beeld. Voor deze afstudeerrichting E-musician zijn acht studenten aangenomen.

////////////////////einde persbericht///////////////////////////////

Noot voor de redactie (