IKON
P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5

IKON
Donderdag 8 oktober 2009
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas

---

* Willem van de Put (Healthnet-TPO): "Missie Uruzgan is als voetballen in een tenniscompetitie!"

Willem van de Put, directeur van hulporganisatie Healthnet-TPO, is blij met de kamermeerderheid tegen verlenging van de missie in Uruzgan. "Achttienhonderd doodsbange jongens en meisjes in Kamp Holland spelen een briljante voetbalwedstrijd, maar op het verkeerde veld - en in een tenniscompetitie".

*Het is kinderboekenweek. Ton Honig en Sophie van Boven schreven Woordkok. De Woordkok heeft een papieren restaurant. Woorden en zinnen zijn ingrediënten en de gedichten recepten. De zaak loopt goed tot 'De hippe hap' wordt geopend: een take away in gedichten.

*De Kwestie: Borsten als melkkoe?
Roze telefoons, roze schoenen, bh's of armbanden, Pink Ribbon zamelt geld in tegen borstkanker en maakt de ziekte hip en glossy. Maar waar is de borstkankerpatiënt gebleven in dit verhaal? Een debat met o.a. Anne Mulkens schrijver van het boek Mama, waar is dat borsje nou?.

*Live Muziek: Luckyfella & the luckyfew is de band rond zanger Marcel Kapteijn die naam heeft gemaakt in de popmuziek met Ten Sharp. Inmiddels is hij een crooner en afgelopen maand is hun vierde cd uitgekomen: MOJO!

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl



IKON