Ingezonden persbericht

persbericht

Toshiba TEC en VISIPOS sluiten dealerovereenkomst

Amersfoort/Uden, 8 oktober 2009 - Toshiba TEC, wereldwijd toonaangevend leverancier van automatiseringsoplossingen voor retail en industrie, en VISIPOS, leverancier van automatiseringsoplossingen voor de detailhandel, hebben een dealerovereenkomst gesloten. VISIPOS is een dealerovereenkomst met Toshiba TEC aangegaan met als doel het productenscala uit te breiden met de POS systemen van een A-merk leverancier. Daarnaast is een intensieve samenwerking interessant om een breder pakket van producten en diensten aan te kunnen bieden, waaronder selfscanning, in-store marketing services.
Binnen de dealerovereenkomst zal VISIPOS de volgende POS-oplossingen van Toshiba TEC voeren:
o De duurzame 'all in one' TouchPOS ST-A10: een combinatie van maximum connectiviteit, eenvoudig beheer en een ultrakleine footprint in een kwalitatief hoogstaande unit. De ST-A10 TouchPOS bevat designkenmerken van de wereldbekende Toshiba laptop PC-serie.
o De TOSHIBA TEC TRST-A15 thermische POS-printer: zeer compact en zeer geschikt voor horeca- en retailomgevingen. De dubbelzijdige, tweekleurendruk ticketprinters zijn geruisloos, snel en uitgerust met innovatieve gebruiksvriendelijke functies. In combinatie met de ST-A10 TouchPOS kan deze ticketprinter een papierbesparing opleveren tot 45%.
o De WILLPOS B20: een modulaire POS-terminal met nieuwe generatie kenmerken voor verbetering van service aan klanten en het verlagen van kosten. De WILLPOS B20 biedt een krachtig platform - gebaseerd op industriestandaarden - waarmee winkeliers kunnen blijven profiteren van bestaande IT-investeringen en hun bedrijfsperformance kunnen versnellen door flexibiliteit en kosteneffectiviteit Deze flexibiliteit helpt winkelmanagers om op korte termijn waarde te creëren, terwijl ze de groei op lange termijn blijven nastreven.
VISIPOS voorziet ondernemers van een flexibel systeem waarmee zij hun kassa- en winkelautomatisering naar eigen inzicht kunnen inrichten. Het bedrijf richt zich op detaillisten, franchiseorganisaties, winkelketens in vele bedrijfstakken, waaronder Telecom winkels, horeca, zorginstellingen en installatiebedrijven. Om de juiste beslissingen te kunnen nemen over inkoop, verkoop, acties, personeel heeft de detailhandel naast jaar- en maandoverzichten behoefte aan dagelijks inzicht in cijfers, geld, omzet en voorraad. De kracht van VISIPOS wordt gevormd door eenvoud en flexibiliteit. Aan het eind van de dag kunnen ondernemers met één druk op de knop zien hoe zij die dag hebben gedraaid.
Ron Philips, verantwoordelijk voor marketing en sales bij VISIPOS: "VISIPOS is zeer verheugd over de nieuwe samenwerking. Wij hebben in Toshiba TEC de A-merk leverancier van innovatieve POS-oplossingen gevonden waar wij al lange tijd naar op zoek waren. Wij hebben 250 klanten die samen 750 winkels runnen. Wij hopen onze klantenkring dankzij de samenwerking met Toshiba TEC nog verder uit te kunnen breiden."
Gerard Pruijn, Commercieel Directeur Toshiba TEC Nederland: "De samenwerking is positief voor alle betrokken partijen. VISIPOS is voor ons een strategisch zeer interessante partner. Zij hebben veel klanten binnen de marktsegmenten waar Toshiba TEC nog weinig dekkingsgraad heeft. Bovendien hebben VISIPOS en Toshiba TEC een uitgebreid portfolio dat elkaar perfect kan aanvullen en versterken."

Over VISIPOS
VISIPOS levert automatiseringsoplossingen voor de detailhandel. Onder het motto 'Retail with Vision', levert de organisatie samen met partners, een breed pakket van producten en diensten. VISIPOS is een innoverend bedrijf, dat op basis van een ruime kennis en ervaring, professionele automatiseringsoplossingen voor de detailhandel ontwikkelt. Hierbij staan eenvoud in gebruik (bediening) en invoering (implementatie) hoog in het vaandel. VISIPOS is ontworpen om zowel bij de kleinere detaillist, als bij ketens en franchise organisaties, gebruikt te kunnen worden. De permanente ontwikkeling van het VISIPOS softwarepakket staat garant voor een up-to-date oplossing voor een groot aantal branches binnen de detailhandel en horeca. Meer informatie: www.visipos.com

Over TOSHIBA TEC Europe
TOSHIBA TEC Europe Retail Information Systems (TERIS) beheert productplanning, marketing, verkoop, onderhoud en distributie van POS-systemen (point of sale), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen over heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. TOSHIBA TEC Europe levert totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud.
TERIS heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en telt drie divisies: Retail, Auto-ID en Services. TERIS is een onafhankelijk werkend bedrijf van Toshiba Corporation, de zesde grootste producent van elektronische/elektrische toestellen en het 72ste grootste bedrijf ter wereld in termen van verkoop. Toshiba Corporation staat in Fortune Magazine op de 7de plaats van de meest bewonderde elektronicabedrijven ter wereld. Het is een toonaangevende producent van hoogtechnologische producten met meer dan 300 grote dochterbedrijven over de hele wereld. De wereldwijde omzet in 2006 bedroeg meer dan 60 miljard dollar. Meer informatie over TOSHIBA TEC POS-systemen, kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen, is te vinden op de TERIS website:www.toshibatec-eu.nl.