Ingezonden persbericht

Kawan Villages geeft het goede voorbeeld met Italiaanse camping aangepast aan mindervaliden

Parijs, Frankrijk, 8 oktober 2009 ­ Vakantie wordt verondersteld ontspannend en plezierig te zijn, maar voor mensen met een fysieke handicap is kamperen niet altijd een gemakkelijke keuze. Sinds enkele jaren heeft de Italiaanse camping Kawan Village Florenz, gelegen aan de Adriatische kust niet ver van Ravenna, besloten zijn faciliteiten volledig aan mindervaliden aan te passen.

Sinds 2005 werkt de camping aan het comfortabeler maken van het terrein voor mindervalide kampeerders. De wegen zijn geëffend en afgewaterd en de ingangen en informatieborden aangepast. Maar Franco Vitali, de eigenaar van deze camping, heeft het daar niet bij gelaten. Op het privéstrand van zijn camping heeft hij de Adriatische Zee voor iedereen toegankelijk gemaakt met behulp van opritten en het ter beschikking stellen van speciale rolstoelen waarmee in zee gegaan kan worden. Voor diegenen die niet van het zoute zeewater houden is er een aangepaste lift in het zwembad van de camping.

Ook op het vlak van accomodaties onderscheidt Kawan Village Florenz zich met een stacaravan speciaal ontworpen voor mindervaliden. De decoratie is met zorg gekozen om het comfort en de gezelligheid van de Kawan Villages campings te weerspiegelen, zodat de gasten niet worden geconfronteerd met hun handicap.

Naast deze ontwikkelingen, waaraan verder gewerkt zal worden in de komende jaren, is het personeel opgeleid om mindervaliden een aangepaste ontvangst te kunnen bieden. Kawan Village Florenz vergeet geen enkele kampeerder en verzekert een ontvangst waarbij iedereen ten volle en in volledige autonomie kan genieten van zijn of haar vakantie.

Over Kawan Group:
Kawan Group, één van de belangrijkste spelers op het gebied van openlucht toerisme, richtte in 2006 Kawan Villages op: een keten ontstaan uit het streven van onafhankelijke campingeigenaren die een pan-europees gamma van hoge kwaliteit wilden aanbieden. Met 61 campings in Frankrijk, 6 in Spanje, 5 in Italie, 4 in Nederland, 1 in Denemarken, 1 in Duitsland en 1 in Luxemburg, is Kawan Villages de eerste keten van Europese dimensie en biedt het eerste kampeeraanbod van hoge kwaliteit in Europa. Naast Kawan Villages, heeft Kawan Group ook de bekende laagseizoenformules Camping Cheque en Holiday Cheque ontwikkeld. Deze worden in België gedistribueerd door PASAR.