Ingezonden persbericht

Persbericht - 8 oktober 2009

Radio 6 Jazz 600 van start
De favoriete jazz-, soul- en rhythm & blues platen in één lijst

Radio 6 zendt vanaf aanstaande maandag voor de allereerste keer de Radio 6 Jazz 600 uit. De zeshonderd favoriete jazz, soul en rhythm & blues platen van de Radio 6 luisteraars op een rij. In vijf dagen tellen de presentatoren af naar dé favoriete plaat van jazzminnend Nederland. De Radio 6 Jazz 600 start op maandag 12 oktober om 12.00 uur.

De Jazz 600 is dinsdag, woensdag en donderdag te beluisteren tussen 07.00 en 19.00 uur. Vrijdag 16 oktober start de lijst eveneens om 07.00 uur, de nummer 1 is te horen vlak voor 16.00 uur. Daarna presenteert Mijke van Wijk de Radio 6 Jazz 600 Afterparty vanaf locatie. In een intieme setting geven populaire artiesten zoals de Wicked Jazz Sounds Band, Bl3nder en Suzanne Alt een exclusief optreden. Luisteraars kunnen de Afterparty bijwonen, maar er is beperkt plaats. Wie er bij wil zijn kan zich aanmelden via radio6.nl. Tijdens de live-uitzending worden de prijswinnaars bekend gemaakt van onder meer de reis naar New York, de dj workshop van de Wicked Jazz Sounds Band en de saxofoonles van Susanne Alt.

Stemmen
Luisteraars van Radio 6 brachten de afgelopen weken hun stem uit voor de eerste Radio 6 Jazz 600. Duizenden stemmen zijn geteld en daaruit is een toplijst ontstaan. Naast de enorme keuzelijst uit de Radio 6 collectie, konden luisteraars zelf suggesties aandragen. En daarmee verrassingen. Zo kwam Bl3nder in eerste instantie niet in de lijst voor, maar eindigt nu alsnog op een hoge positie. De complete Radio 6 Jazz 600 staat maandag 12 oktober online op de website van de jazz zender.

Radio 6

Radio 6 is het jazz radiostation van Nederland. Hier hoor je jazz, soul, blues en R&B, van North Sea tot Bimhuis. Op de dynamische Radio 6 website treffen programmamakers en luisteraars elkaar. Met info over de programma's, muziek, actuele festivals, video, on demand opnames, blogs, recensies en achtergronden. Radio 6 is in heel Nederland te beluisteren op de kabel en via internet.

Bel gratis telefoonnummer 0800 - 026 26 66 voor informatie over de kabelfrequentie.

Voor meer informatie: www.radio6.nl



Ingezonden persbericht