Ingezonden persbericht

Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Kinderen worden wetenschappers bij de Aviodrome

Een reis naar het onbekende...

Lelystad, 24 september - De herfstvakantie komt eraan, en om hier voor alle kinderen een leuke invulling aan te geven vinden bij Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome de Kennisweken plaats. Van 17 oktober t/m 1 november kunnen kinderen 'Op reis naar het onbekende' om met behulp van spannende proefjes en opdrachten de mysteries van de wetenschap te verklaren. Met deze proefjes maken de kinderen onder andere een reis door de ruimte...

Wetenschap
Tijdens de kennisweken draait alles om onderzoek naar wetenschappelijke mysteries: kinderen kunnen vragen beantwoorden en opdrachten maken. Er is van alles te zien over ruimtevaart, het heelal en de planeten. Kinderen kunnen letterlijk het heelal aflopen om kennis te maken met de planeten om ons heen. Ze worden stap voor stap langs alle planeten geleid, en ervaren bijvoorbeeld de duizelingwekkende afstand tussen deze hemellichamen. Er kan een sterrenkaart gemaakt worden waarop de astronomische sterrenbeelden in kaart worden gebracht. Verder is een 'planetenweegschaal' aanwezig waarop er gezien kan worden hoeveel iemand weegt op een andere planeet en kan er een raket geknutseld worden. Deze en nog vele andere activiteiten zullen voor een leuke, leerzame vakantie zorgen. Alle bezoekertjes van de kennisweken kunnen meedoen aan een creatieve prijsvraag en maken daarmee kans op een leuke prijs. Na 1 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Alle leeftijden
Iedereen die zijn kinderen een leuke vakantie toewenst, kan in de herfstvakantie bij de Aviodrome terecht. Van 12.00 tot 17.00 vinden de activiteiten plaats. De meeste activiteiten zijn voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, maar ook voor de jongere kinderen is er genoeg te doen. Zij kunnen met kleurplaten en ander knutselwerk aan de slag en in kijkdozen de sterrenbeelden bekijken. Ook in de rest van het familieluchtvaartpark Aviodrome valt er genoeg te doen, zodat ouders niet stil hoeven te zitten terwijl hun kroost het heelal verkent.
De kennisweken vinden plaats van 17 oktober tot en met 1 november in Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg in Lelystad. Het park is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00. Om deel te nemen aan de activiteiten omtrent de kennisweken hoeft geen extra entree te worden betaald maar slechts de reguliere toegangsprijs voor de Aviodrome. Kijk voor meer informatie op www.aviodrome.nl.

De Aviodrome, met een zeer grote collectie historische vliegtuigen, is het nationale luchtvaart-themapark van Nederland en is het gehele jaar geopend. Het Luchtvaart-Themapark, sinds 2003 gevestigd op Lelystad Airport, heeft naast een binnenexpositie van zo'n 6000 m' en een grootbeeld-filmtheater ook een groot buitenterrein met diverse historische luchtvaartgebouwen en vliegtuigen. Voor jong en oud is de Aviodrome zowel leuk als leerzaam.



Ingezonden persbericht