Ingezonden persbericht

SLAM DUNK! EA SPORTS NBA LIVE 10 LIGT NU IN DE WINKEL

Dynamic Season, verzorgd door Synergy Sports Technology, zorgt voor de meest realistische NBA-ervaring ooit

SCHIPHOL-RIJK - 8 oktobber 2009 - Electroniic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft bekendgemaakt dat NBA LIVE(TM)10 vandaag wordt uitgebracht voor het PLAYSTATION(TM)3 computer entertainment systeem, de PSPTM en het Xbox 360(TM) videogame and entertainment systeem van Microsoft. De game is ontwikkeld door EA Canada. In de 15 jaar dat de NBA LIVE-franchise bestaat, zijn er veel games voor verschillende platforms ontwikkeld, waarvan wereldwijd ruim 35 miljoen exemplaren zijn verkocht*.

In NBA LIVE(TM)10 beschik je over meer besturingsmogelijkheden dan je ooit in deze gameserie hebt gezien. Jij hebt de volledige controle over alle dribbels, passes, schoten en drives en moet als een echte NBA-atleet jouw spel op het veld dicteren.

Behalve de gameplay, zijn de visuele effecten en de tv-presentatiestijl van NBA LIVE(TM)10 ingrijpend vernieuwd. 90 Throwback-tenues en meer dan 500 schoenen worden gedurende het hele seizoen bijgewerkt**. Compleet nieuwe spelersmodellen zorgen ervoor dat elke basketballer in de game als twee druppels water op de echte speler lijkt én speelt. De authentieke belichting en ontwerpen van alle dertig NBA-arena's, en het commentaar dat alle belangrijke contracten, confrontaties en blessures van het seizoen volgt, maken van deze game de meest levensechte NBA LIVE(TM)-game ooit!

Het toonaangevende Dynamic DNA is dit jaar uitgebreid tot de premium-service Dynamic Season***. In Dynamic Season** kun je een seizoen lang alle echte wedstrijden op de voet volgen. De service Dynamic Season wordt verzorgd door Synergy Sports Technology, de grootste leverancier van statistische gegevens van meer dan 25 NBA-teams. De game wordt dagelijks bijgewerkt met de echte uitslagen, blessures, statistische gegevens, spelerscontracten en voorkeuren uit de echte NBA. De uitslagen van alle wedstrijden die je speelt, worden gecombineerd met die uit het echte NBA-seizoen. Herschrijf de geschiedenis en bepaal welke teams in de NBA-finale van 2010 komen te staan.

De game is nu beschikbaar voor het PLAYSTATION(TM)3 computer entertainment systeem, de PSPTM en het Xbox 360(TM) videogame and entertainment systeem van Microsoft. De game heeft een PEGI-kwalificatie van 3+. Afbeeldingen van de verpakking en screenshots zijn beschikbaar op http://info.ea.com. Meer informatie vind je op http://www.easports.com/nbalive10.

EA SPORTS(TM) is het grootste softwaremerk ter wwereld op het gebied van interactieve sportgames, met kaskrakers en franchises zoals Madden NFL Football, FIFA, NHL(TM) hockey, NBA LIVE(TM) basketball, NCAA(TM) Football en Tiger Woods PGA TOUR(TM).

*Gebaseerd op NPD-gegevens.
**Alleen beschikbaar voor spelers met een online verbinding.
***Dynamic Season en Dynamic DNA worden gratis geleverd bij alle nieuwe exemplaren van NBA LIVE 10. Als je een gebruikt exemplaar van NBA LIVE 10 hebt gekocht, kun je de service aanschaffen voor 1200 Microsoft(TM) points op Xbox LIVE Marketplace of ¤ 10,20 op PlayStation(TM)Neetwork.