Ingezonden persbericht

8 oktober 2009

Persbericht theatertour Gino Vanelli

Gino Vannelli in theater met Bert van den Brink

Ik doe graag telkens wat anders en wat nieuws

Na optredens in onder meer Estland, Litouwen, Canada (Montreal Jazz Festival) en Nederland (Northsea Jazz) staan Gino Vannelli en Bert van den Brink nu aan de vooravond van een korte concerttoer langs acht Nederlandse theaters.

Gino Vannelli bekend van hits als People Gotta Move (van de ANWB reclame), Hurts To Be In Love en Wild Horses en pianist Bert van den Brink in 2007 winnaar van de VPRO/Boy Edgar Award worden vergezeld door een strijkkwintet onder leiding van Herman van Haaren (Metropole orkest).

Vannelli zegt zich te verheugen op de theatertoer: Spelen met Bert is altijd weer een groot genoegen. We voelen en vullen elkaar heel goed aan. Over de keuze voor strijkers is hij kort: Ik doe graag telkens wat anders en wat nieuws. Dat houdt de songs voor mijzelf en het publiek levendig.
Vannelli zal uiteraard de bekende hits ten gehore brengen, maar ook repertoire van zijn klassiek getinte album Canto en stukken van het eerder dit jaar verschenen album A Good Thing. Deze bevat behalve 9 nieuwe songs ook 23 gedichten.
Vannelli schreef het meeste materiaal voor A Good Thing tijdens een maandenlang verblijf in Nederland. Een goede vriend haalde me naar Amersfoort en daar heb ik in alle rust inspiratie kunnen opdoen. Het was alsof ik een diepere bron in mijzelf aanboorde.

Vannelli vertelt dat de combinatie van klassiek, pop en jazz hem met de paplepel is ingegoten. Thuis in Montreal draaide mijn vader vaak big band muziek en operas. Als kleine jongen ging ik al regelmatig naar de Montreal Symphony. Ik wist niet wat ik hoorde, aldus Gino die met 20 miljoen albums tot de best verkochte Canadese artiesten aller tijden behoort en over Grammy nominaties en Juno Awards beschikt voor o.a. Best Male Vocalist en Best Album.

Bijzonder is dat tijdens de concerten geld zal worden ingezameld voor de Stichting CliniClowns Nederland die zich inzet voor kinderen met een ziekte en/of handicap. Een geweldig initiatief dat ik van harte ondersteun, aldus Vannelli. Hij zegt dat er waarschijnlijk nog een speciaal benefietconcert wordt georganiseerd. Momenteel spelen meer dan 60 speciaal opgeleide professionele CliniClowns in 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. CliniClowns bereikt ongeveer 25% van alle zieke en/of gehandicapte kinderen in Nederland en wil dit de komende jaar uitbreiden tot minimaal de helft.

Data en locaties
Donderdag 5 november Eindhoven, Muziekcentrum Frits Philips, 21:00 uur
Zaterdag 7 november Middelburg, Stadsschouwburg, 20:00 uur
Zaterdag 14 november Cuijk, Schouwburg, 20:15 uur
Vrijdag 20 november Enschede, Muziekcentrum, 20:00 uur
Zaterdag 21 november Haarlem, Philharmonie, 20:15 uur
Donderdag 26 november Leeuwarden, Harmonie, 20:15 uur
Dinsdag 1 december Meppel, Schouwburg Ogterop, 20:15 uur
Vrijdag 4 december Venlo, Maaspoort, 20:15 uur



Ingezonden persbericht