Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Overzichtskaart Lange-Afstand-Wandelen volledig geactualiseerd
Wandelen in Nederland op een rijtje

Het Wandelplatform heeft een nieuwe editie van de Overzichtskaart Lange-Afstand-Wandelpaden Nederland uitgebracht. Deze kaart biedt allerlei informatie over wandelen in Nederland en helpt de wandelaar op weg bij het plannen van een wandeltocht- of vakantie. In de vernieuwde cartografie zijn alle Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's) ingetekend, in totaal ruim 8.000 km. Ook vindt de wandelaar informatie over andere bewegwijzerde wandelroutes, overnachten onderweg en krijgt hij vele tips.

Naast de LAW's staan in de cartografie alle startpunten van de NS-wandeltochten en Groene Halte wandelroutes. De locaties van de Stayokay-hostels en Nivon Natuurvriendenhuizen zijn eveneens weergegeven. De voorzijde van de kaart geeft verder een overzicht van de LAW's en de Nationale Streekpaden met daarbij de covers van de wandelgidsen, de begin- en eindpunten en de lengte van de routes.

De achterzijde van de kaart heeft met het verschijnen van de nieuwe editie een frisse uitstraling gekregen. Hier komen andere bewegwijzerde wandelroutes aan bod, zoals KNBLO-NL- en NWB-routes, wandelroutes van natuurorganisaties en NS-wandeltochten. Ook is informatie te vinden over overnachten onderweg, wandeltijdschriften en LAW's in het buitenland. Wandeltips ontbreken uiteraard niet. Daarnaast is er aandacht voor de werkzaamheden van het Wandelplatform. Het platform beheert en ontwikkelt niet alleen LAW's, maar komt ook op voor de belangen van de wandelaar in Nederland.

De Overzichtskaart is met een schaal van 1:500.000 niet geschikt om op te wandelen, maar zet de wandelaar vooral op het juiste spoor en geeft antwoord op vele praktische vragen. Kortom, een kaart met alle bagage om goed voorbereid op pad te gaan.

De Overzichtskaart (ISBN 978-90-71068-80-5) kost ¤ 3,50 en is te bestellen via www.wandelnet.nl. Binnenkort zal de kaart ook verkrijgbaar zijn bij de (gespecialiseerde) boekhandel, ANWB-winkels en VVV's.