Ingezonden persbericht

Persbericht
Eindhoven, 8 oktober 2009

Brainport Design for Happy Living - zorgzame designproducten uit de regio Eindhoven

De vierde Made in Brainport expositie 'Brainport Design for Happy Living' beleeft haar première tijdens Dutch Design Week. Het thema is 'Creating a Caring Society'. Onder dezelfde noemer dingt Eindhoven op dit moment als finalist mee naar de titel World Design Capital 2012, samen met Helsinki. 'Brainport Design for Happy Living' representeert met conceptuele en industriële design producten het unieke karaker van design uit Brainport Eindhoven.

Ontwerpers en producenten merken dat consumenten steeds meer letten op de werkelijke toegevoegde waarde van producten. Ze laten zich minder snel meeslepen door de waan van de dag. Vanuit dat standpunt toont Design Connection Brainport een selectie van twaalf 'zorg en aandacht' designproducten. De Soft Lamp van Kiki van Eijk bijvoorbeeld, fascineert mensen en zet aan tot aanraken: een 'impliciete' betekenis. Daartegenover staat een product als het Bobike fietszitje, waarvan het nut overduidelijk is. Andere voorbeelden zijn de stoel Spine van TTTVO en een product als de Sensuele Stimulator van Philips die mensen in staat stelt elkaar zorg en aandacht te geven.

Ontwerper Kiki van Eijk en Hans Robertus - directeur Dutch Design Week en senior director research, development & innovation bij Philips deelden hun kennis om tot een representatieve collectie conceptuele en industriële designproducten te komen. De producten zijn ontworpen in Brainport en deels of geheel in de regio geproduceerd. Het tentoonstellingsconcept van ontwerpers Maarten Kolk en Guus Kusters in samenwerking met Studio Boot draagt het thema uit en koestert op een bijzondere manier de collectie van 'caring' designproducten.

De expositie zal volgend jaar de wereld rondreizen. Speciaal voor de editie in Eindhoven zijn de projecten 'Mijn lieve lieve buurvrouw' van Marc van der Sande en 'Public Pie' van Maaike Bertens en Marieke van der Bruggen toegevoegd aan de expositie.

Plaats en data:
Nieuwe Emmasingel 36
5611 AM Eindhoven
achter de Admirant, tegenover de Witte Dame
Expositie van 17 tot 25 oktober, elke dag van 11 - 19 uur

Events:

Opening & Design for Happy Living: 21 oktober 16.00 - 19.00
Kaas eten van Design (op uitnodiging): 22 oktober 11.30 - 14.00