Ingezonden persbericht

PERSBERICHT:

Den Haag ontvangt unieke band uit Turkije
Turkse rockband Replikas op eerste editie WEX Festival

Den Haag, 8 oktober 2009

World EXperimental Music Festival (WEX Festival) is een nieuw project van het Haags Pop Centrum dat dit jaar voor het eerst onderdeel zal zijn van de jaarlijkse Haagse PopWeek. Uitgangspunt van het WEX Festival is een podium te bieden aan alternatieve en experimentele bands, acts en DJ's uit niet westerse migratielanden. Vaak is het beeld van muziek uit deze landen dat het veelal traditioneel is. Tijdens de pilot editie van het WEX Festival zal de alternatieve rockband Replikas uit Istanbul in Den Haag diverse optredens verzorgen. Het WEX Festival wil laten zien dat uit deze landen ook hele spannende en vernieuwende popmuziek komt. Replikas is daar een zeer goed voorbeeld van. Deze alternatieve band uit Istanbul heeft de afgelopen jaren internationale bekendheid verworven met een aanstekelijke mix van alternatieve rock en elektronische experimentele klanken. Istanbul kent een rijke popmuziekcultuur waar steeds meer interessante bands vandaan komen.

Uiteindelijk is het doel van WEX een jaarlijks festival te organiseren waarbij bands uit bijvoorbeeld Marokko en China worden uitgenodigd in Den Haag optredens te verzorgen. En waar mogelijk uitwisselingen te realiseren.

WEX Festival word geïntegreerd in de jaarlijkse Haagse PopWeek. Tijdens hun verblijf in Den Haag zullen Replikas een showcase geven, optreden in het radioprogramma Stork on Air, en optreden tijdens de Haagse PopWeek Finale in de Grote Zaal van 't Paard van Troje. Daarnaast zullen zij deel uitmaken van de popseminar "So You Wanna Be A Rock 'n Roll Star?", waar zij inzicht kunnen geven in het verschil en mogelijke ook de overeenkomsten tussen de Haagse en Turkse popsector. Dit om het Haagse publiek en de Haagse popsector kennis te laten maken met de Turkse (alternatieve) muziekscene en andersom.

REPLIKAS zullen optreden op:
Donderdag 22 oktober in de Zwarte Ruiter

Vrijdag 23 oktober live in het on-line radioprogramma Stork On Air (Omroep West).
zaterdag 24 oktober in het Paard Troje (Grote Zaal).

---