Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

12 oktober a.s. verschijnt
DELICT: MOORD

De dader spreekt...

Bij uitgeverij Just Publishers verschijnt half oktober het schokkende, confronterende en spraakmakende boek: Delict: Moord. Misdaadjournalist Bert Voskuil won het vertrouwen van twaalf moordenaars en moordenaressen en schreef twaalf indringende portretten.

Een van die portretten is die van misdaadkoning Klaas Bruinsma. Voskuil sprak Bruinsma dagen- en nachtenlang voor het enige interview in zijn leven. Anderen zocht Voskuil op in de gevangenis of sprak hen nadat ze hun straf uitzaten. Ze vertelden hem over hun verbittering en schuldgevoel, over hun angsten en hun agressiviteit. Een voor een stelde hij hen de vraag: 'Hoe kun je verder met je leven als je ooit die onomkeerbare grens bent overgestoken?'

Voskuil hoorde de schokkende verhalen van alle moordenaars aan en schreef ze op. Hij ontdekte dat hun daad niet los is te zien van wat er eerder in hun leven gebeurde. Een moord verandert alles. Niet alleen bij het slachtoffer, maar ook in het leven van de dader.

Bert Voskuil is true-crime onderzoeksjournalist. Hij schreef een kwart eeuw voor Revu en was redacteur bij het tv-programma van Peter R. de Vries.
Bert Voskuil is beschikbaar voor interviews en lezingen.
---



Ingezonden persbericht