Gemeente Boxtel

Inrichting gedeelte Hal en Boxtelseweg

08-10-2009

Op maandag 19 oktober 2009 organiseren de gemeente Boxtel en Vught een inloopbijeenkomst over het definitieve ontwerp voor een duurzaam veilige inrichting van een gedeelte van Hal en aansluitend de Boxtelseweg in Vught.

De bijeenkomst vindt plaats in de commissiekamer van het Vughtse Raadhuis aan het Leeuwensteinplein 5. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunt u daar binnenlopen om het ontwerp te bekijken.

Aanleiding

Bij dit project, waarvan de gemeente Vught de kartrekker is, gaat het om de Boxtelseweg in Vught vanaf de Glorieuxlaan tot aan de Essche Stroom en het weggedeelte van Hal vanaf de Essche Stroom tot de aansluiting met de Esscheweg op Boxtels grondgebied.

Er ligt al enkele jaren een wens om de weg duurzaam veilig in te richten. Belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn om de snelheid te beperken van het gemotoriseerd verkeer en de veiligheid voor de fietsers te verbeteren.

Maatregelen

Het conceptontwerp voor de inrichting stond centraal tijdens de inloopbijeenkomst op donderdag 18 juni 2009. Belangstellenden hebben toen vragen gesteld en opmerkingen gemaakt. De gemeente Boxtel en de gemeente Vught hebben alle bijdragen beoordeeld op wenselijkheid en uitvoerbaarheid en dit gekoppeld aan de financiële mogelijkheden.

Op basis hiervan is een ontwerp gemaakt waarbij met name de veiligheid van de fietser voorop staat.

Het definitief ontwerp bestaat uit de volgende onderdelen:

fietssuggestiestroken

snelheidsremmende maatregelen

een afsluiting ( na ca. 45 seconden een voertuig doorlaten) toepassen tijdens de spitsmomenten van 7.00 - 9.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur

30 km-zone aan de Boxtelseweg (parallelweg) ter hoogte van de woningen 63 t/m 89

60 km-zone realiseren buiten de bebouwde kom voor het gedeelte van Hal.

Planning en procedure

Voor het instellen van de 30- en 60 km-zone dient nog een verkeersbesluit opgesteld te worden.

Dit verkeersbesluit ligt na publicatie nog 6 weken ter inzage. In deze periode kunnen bewoners bezwaar maken. Met de uitvoering van het definitief ontwerp kan, afhankelijk van de wijze van aanbesteden, op zijn vroegst eind oktober 2009 gestart worden.

Vragen?

Als u vooruitlopend op de inloopbijeenkomst nog vragen en/of opmerkingen heeft, neem dan even contact op met de projectleider de heer G. van Oorschot van de gemeente Vught. Hij is telefonisch bereikbaar via (073) 658 07 87, of per e-mail g.van.oorschot@vught.nl.