Gemeente Boxtel

Reiniging en inspectie riolering Liempde

08-10-2009

Deze week is de Firma Helma uit Goirle in Liempde gestart met het reinigen en inspecteren van de hoofdriolering in een aantal straten.

Daarbij gaat het om de wegen van het gehele bedrijventerrein Daasdonk, de Hamsestraat vanaf Dazingstraat tot Roderweg, de Roderweg vanaf Hamsestraat tot aan Vleutstraat, Essenstraat, Looeind, Hofstad, Eikendaal, Barrierweg vanaf Looeind tot Eikendaal, Dorpsstraat vanaf het Raadhuisplein tot aan de Kloosterhof, Den Achterhof en het Smidsepad vanaf Den Achterhof tot aan de Keefheuvel.

Werkwijze

Het bedrijf reinigt met een hogedrukreinigingswagen het hoofdriool in uw straat. Onder hoge waterdruk wordt het aanwezige slib en vuil in het hoofdriool verwijderd. Via de hoofdrioolputten in de weg gaat de apparatuur het riool in. Ongeveer 1x per 10 jaar wordt zo het hoofdriool gereinigd.

Stankoverlast

Het kan ooit gebeuren dat door het reinigen onder hoge druk enige stankoverlast ontstaat. De sifon van toilet en wastafels kunnen leeg gezogen worden. Hoewel dit zelden gebeurt, kunt u dat simpel weer verhelpen door de kraan even open te zetten zodat er weer water in de stankafsluiter komt te staan. Ook kan het ooit gebeuren dat het water in het toilet omhoog borrelt door binnentredende lucht, waardoor er wat water over het toilet zou kunnen lopen. Dit is te voorkomen door de toiletzitting vooraf te sluiten. Ook door een laag gelegen schrobputje of douchebak kan hierdoor wat water binnen komen. Ook dit kunt u dan het beste even afdekken.

Nadat de riolering gereinigd is, volgt de inspectie van de riolering met behulp van een videocamera. Mogelijke gebreken aan het hoofdriool worden zo opgespoord en op DVD vastgelegd.

Enige verkeershinder

De reinigingswagen en inspectiewagen staan op diverse locaties midden op de weg. Hierdoor kan het verkeer voor korte tijd wat hinder ondervinden. Het bedrijf probeert de mogelijke overlast tot een minimum te beperken.

Meer informatie

Mocht u toch overlast ondervinden of heeft u nog vragen, neemn dan contact op met de Servicelijn Openbare Ruimte, (0411) 61 79 10.