Politie Noord- en Oost Gelderland

|Politie NO-Gelderland betreurt situatie onderzoek TomPoes | |
De korpsleiding van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland heeft het vonnis in het onderzoek TomPoes van de rechtbank Zutphen bestudeerd. De korpsleiding betreurt de ontstane situatie. Het korps is partner van het OM-Zutphen in het onderzoek TomPoes en trekt het zich zeer aan dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk is verklaard.

Korpschef Annelore Roelofs : "De uitspraak van de rechtbank heeft grote impact. Tegelijkertijd is er het besef dat het eigen handelen op de door de rechtbank genoemde punten, heeft bijgedragen aan de ontstane situatie", aldus de korpschef. Het korps heeft al bij de eerste signalen geanticipeerd op de door de rechtbank genoemde verzuimen en verschillende maatregelen genomen.

In het korps Noord- en Oost-Gelderland is al langer een task-force bezig met een project voor het verwijderen van tapgesprekken met geheimhouders. Negen maanden lang is deze speciale task-force (projectgroep) van 5 medewerkers fulltime belast geweest met het verwijderen van die gesprekken. De korpsleiding betreurt dat er desondanks in dit dossier toch nog geheimhoudingsgegevens voorkomen. De techniek om die gesprekken te verwijderen is complex, zo blijkt ook landelijk.

Al langer is het politiekorps NOG onder meer bezig met het project Versterking Opsporing, waarbij aandacht is voor de opleidingen en bijscholing van de rechercheurs en kwaliteitsmanagement. Zo zal ook het onderzoek TomPoes worden geëvalueerd.

-----------------------
(



(

---- --