Ingezonden persbericht


Persbericht
Donderdag 8 oktober

D66 Rotterdam verzet zich tegen mosquito

Openbare ruimte wordt illusie

Uitgerekend in het jongerenjaar laat het Rotterdamse college zien jongeren helemaal niet serieus te nemen, maar ze te beschouwen als overlastgevers die weggepest moeten worden. Met de instemming van de Raad met het gebruik van de mosquito is wat betreft D66 een dieptepunt bereikt in het jongerenbeleid in Rotterdam.

"De mosquito is een brevet van onvermogen", aldus Salima Belhaj, fractievoorzitter, "in plaats van straffen bij overtreding, of begeleiden als er hulp nodig is, kiest de burgemeester voor pesten en opjagen, met uiterst vervelende gevolgen voor onschuldige omstanders als gevolg."

De sociaal-liberalen vragen zich af in hoeverre er nog sprake is van openbare ruimte, als men zich er niet langer ongemoeid kan bewegen. De reactie van de burgemeester op vragen van D66 hierover riep alleen maar meer vragen op. Belhaj: "Bij supermarkten mag de mosquito wel, maar bij het postkantoor niet. Volledig willekeurig wordt de bewegingsvrijheid van iedereen met een goed gehoor ingeperkt."

Motie

Omdat D66 tot een minderheid in de Raad behoorde, diende de sociaal-liberalen een motie in die de burgemeester zou verplichten om duidelijk inzicht te geven in de stappen die voorafgaan aan het plaatsen van een mosquito. Belhaj: "Het college belooft de mosquito alleen in te zetten als niets anders werkt, maar omdat dit heel vaag geformuleerd is, bestaat het gevaar dat de mosquito te pas en te onpas wordt ingezet." Omdat de motie het niet haalde, zal D66 scherp in de gaten houden of de mosquito niet wordt ingezet als er nog genoeg alternatieven voor handen zijn.



Ingezonden persbericht