Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Oktober 2009

Trek door de Natuur
de leukste scheurkalender voor kinderen van 8 - 11 jaar

Op de wc is het voor kinderen maar saai. Ze vinden er alleen maar dingen die volwassenen leuk vinden: de scheurkalender van Peter, een saai puzzelboekje, de krant... Maar nu is er een leuke en leerzame scheurkalender voor kinderen. Trek door de Natuur leert kinderen van 8 tot 11 jaar iedere dag allerlei interessante dingen over de natuur en hun leefomgeving. Bomvol informatie, proefjes, weetjes, humor en spannende doe-dingen.

Wat leeft er eigenlijk in de tuin aan beestenspul, maar leuker nog: in je bed en op de wc? Hoe hard mag je op je mountainbike door het bos? Hoe maak je een kaart van je omgeving, een onderwaterkijker of jeukpoeder?

Trek door de Natuur is net zo groot en dik als een volwassen scheurkalender, maar letterlijk dubbel zo leuk! Want deze dubbelzijdig gedrukte kalender is spannend en prikkelt kinderen iedere dag weer met vragen of leuke experimenten om te doen. Ook staan er veel verrassende weetjes in. Puzzels, opdrachten, ideeën en nog veel meer over alles wat met natuur te maken heeft. Dieren, planten, het weer, water, lucht, stenen, gewoon alles.

Ook over het thema van de Kinderboekenweek Eten en snoepen is in de scheurkalender veel te vinden. In de natuur wordt namelijk ook heel veel gegeten, gedronken en gesnoept, want om te leven moet je eten. In Trek door de natuur staan veel recepten en proefjes die met eten te maken hebben. De bramen en paardebloemen die je zelf geplukt hebt kun je eten, maar veel paddenstoelen weer niet.

'Wij hopen één ding. Dat kinderen zoveel mogelijk naar buiten gaan! Buiten is namelijk veel meer te doen dan binnen. Buiten is veel te zien, veel te beleven en veel te ontdekken. En niets is leuker dan je enthousiasme samen te delen, over en in de natuur. Of je nou in de stad woont of in een dorp, natuur is overal.' - Lonneke Beukenholdt en Jessica Kips

Scheur op de wc en trek door de natuur!

Over de auteurs
Lonneke Beukenholdt en Jessica Kips waren al jong verzot op de natuur. Het gakken van ganzen, het vallen van kastanjes of het mysterieuze verschijnen van vleermuizen op zomeravonden was genoeg om ze naar buiten te lokken. Niet verwonderlijk dat ze beide lid werden van de Nederlandse jeugdbond voor natuurstudie (NJN). Sinds 1997 heeft Lonneke een bedrijf voor vormgeving en communicatie en Jessica geeft sinds 1997 biologieles in de onderbouw. Samen zijn ze hun interesse voor de natuur niet vergeten. En dat enthousiasme willen ze graag overbrengen op kinderen!

Trek door de natuur

Auteurs: Lonneke Beukenholdt en Jessica Kips
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: 365 p., 19 x 15 cm, blok met ophanggaten, dubbelzijdig gedrukt, zwart wit
ISBN: 978 90 5011 299 4
Prijs: ¤ 14,95

----------
Meer informatie voor de pers

Meer over de inhoud
Gaarne contact opnemen met Lonneke Beukenholdt (Blikveld: bureau voor vormgeving en communicatie), T 070 - 38870 31 of info@blikveld.nl

Recensie-exemplaren
Graag contact opnemen met KNNV Uitgeverij, t.a.v. Kathrin Ohrmann, Postbus 310, 3700 AH Zeist, T 030-69 29 024 (direct) of 030-233 35 44 (algemeen), e-mail: ohrmann@knnvuitgeverij.nl We stellen het op prijs als u uw naam en het gewenste afleveradres vermeldt en ons een kopie van de recensie toestuurt.

----------
Ook verkrijgbaar bij KNNV Uitgeverij

Nieuw!
Agenda 2010 - Natuurfotografie Ruben Smit
Ruben Smit, ISBN 978 905011 310 6, ¤ 114,95