Food Valley Conference: It's a matter of taste


8 Oktober 2009

EDE, 20090723 -- De voedingsmiddelen industrie staat voor een grote uitdaging: gezond, vers, vertrouwd, eerlijk, gevarieerd èn een sensationele smaakbeleving. De consument weet wat hij wil en laat zijn stem horen. De food sector en de overheid investeren flink in het innoveren van verantwoorde, betrouwbare voedingsmiddelen met behoud van smaak; cruciaal bij de keuze van de consument. Tijdens de jaarlijkse Food Valley Conference staat smaak dan ook centraal en krijgen bezoekers de laatste trends en ontwikkelingen op een presenteerblaadje aangereikt.

Top sprekers als de voorzitter van Sime Darby uit Maleisië, Tun Musa Hitam, Gian Luigi Zenti, directeur van de Academia Barilla (Barilla Group uit Parma, Italië) en secretaris-generaal Chris Buijink van het Ministerie van Economische Zaken geven vanuit hun expertise een inzicht in innoveren met smaak. Smaak wordt onder andere beïnvloed door cultuur, tijdsgeest, leeftijd, verwachtingen, genen, ervaringen en gezondheid. De workshops geven bedrijven een inspirerende kijk op hoe deze wetenschap toepasbaar zou kunnen zijn voor hun productontwikkeling om op deze manier de concurrentiepositie te verstevigen. En tijdens de conferentie wordt de Food Valley Award uitgereikt aan een bedrijf dat zich op een innovatieve manier heeft onderscheiden. Eerder mochten Campina, Provalor, HiFri en Newtricious zich al tot de trotse eigenaars rekenen van deze gerenommeerde foodprijs.

Netwerk
Een bezoek aan de Food Valley Conference is niet alleen een kwestie van smaak, maar opent deuren tot een breed internationaal food netwerk bestaande uit ondernemers uit de agrifood sector en het foodgerelateerde bedrijfsleven, vertegenwoordigers van research- en kennisinstellingen, overheidsbestuurders en intermediaire organisaties uit binnen- en buitenland.

Food Valley
De netwerkorganisatie Food Valley stimuleert de Nederlandse agrifood sector op basis van de behoefte vanuit het bedrijfsleven dat `het geweten van Food Valley' vormt. Food Valley koppelt kennis en ondernemerschap aan elkaar om te innoveren. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de enorme rijkdom aan food expertise die Nederland kent. Veel van die expertise is geconcentreerd in de regio Food Valley met als kern Wageningen, waar de stichting Food Valley is gevestigd.

Meer informatie over de Food Valley Conference is te vinden op www.foodvalley.nl/conference. De Food Valley Conference vindt plaats in de Food4You week(www.foodd4you.nl), het festival over gezond en lekker eten.





Ingezonden persbericht