Europese kampioenschappen 'mobile media' in Ahoy Rotterdam

18/06/2009 13:53

Ahoy

Kampioenen uit 30 landen met meer dan 300 auto's naar 100% Tuning

Van 8 tot en met 11 oktober vinden in Ahoy Rotterdam de Europese Kampioenschappen voor audio en multimedia plaats. De wedstrijden, georganiseerd door de European Mobile Media Association (EMMA), vormen de finale van 's werelds grootste 'automotive media' competitie. 100% Tuning treedt op als gastheer van het EK. Tijdens 100% Tuning kan het publiek zien en horen hoe apparatuur tot in de perfectie in auto's kan worden ingebouwd en zijn vele waanzinnige, 'gepimpte' bolides te bewonderen.

"Sinds 2000 brengen we jaarlijks de beste auto's uit Europa bijeen voor onze Eurofinals", licht Alex Klett, voorzitter van de European Mobile Media Association, toe. "We zijn blij dit jaar te gast te zijn bij 100% Tuning in Ahoy. De nationale kampioenen en nummers twee zullen de mensen in Rotterdam absoluut versteld doen staan van hun creativiteit, muzikaliteit en professionaliteit. Het worden sensationele wedstrijden en voor het publiek maken we er een super showcase van met demo's, dj's en veel entertainment".

"De wedstrijden en de show sluiten goed aan op Audio Village. Op dit onderdeel van 100% Tuning laten de bekende merken de nieuwste snufjes op het gebied van audio, navigatie en ander in-car entertainment zien. Ik verwacht dat zelfs de partijen die hier staan, zullen watertanden bij de kwaliteit van de installaties bij de EMMA Eurofinals.", aldus Maarten de Leng, event manager.

Wedstrijden EK

Tijdens de EMMA Eurofinals staan 75 trofeeën klaar in een viertal wedstrijdcategorieën. Aan de hand van uitgebreide richtlijnen bepalen juryleden bij het onderdeel Sound Quality wie het hoogste niveau geluidskwaliteit heeft onder diverse omstandigheden. De categorie Multi Media gaat op zoek naar het ultieme filmtheater op wielen. In de 'European Sound Pressure League' draait het om wie de meeste decibellen kan produceren. Bij het spectaculaire EMMA Racing, tot slot, kijkt de jury naar de perfecte combinatie tussen design, technische perfectie, geluidskwaliteit, decibellen én slalom racing.

EMMA

De European Mobile Media Association stelt richtlijnen op voor de nationale organisaties in 40 landen in Europa en daarbuiten. Zij stelt de regels vast op basis waarvan eerlijke wedstrijden kunnen plaatsvinden en coördineert jaarlijks de Eurofinals. Door middel van eigen events, een 'academy' en het EMMA Racing Concept levert EMMA bovendien een strategische, promotionele bijdrage aan de branche voor In Car Entertainment.

100% Tuning

Tijdens 100% Tuning staat Ahoy Rotterdam in het teken van auto's die van buiten én van binnen zijn omgebouwd tot héle bijzondere, soms extravagante exemplaren. Op 10 en 11 oktober vindt de zesde editie van evenement plaats, dat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste autotuning event van Nederland. Dit jaar biedt de beurs meer dan 32.000 m2 met showwagens, car audio, stuntshows, babes en stands met tuning producten. Jaarlijks trekt 100% Tuning zo'n 50.000 autoliefhebbers uit heel Nederland en België.

Meer informatie: kijk op www.emmanet.com en www.ahoytuning.nl.