Partij van de Arbeid

Conferentie over Jeugdwerkloosheid & Wajong

Datum: Donderdag 8 Oktober '09
Tijd: 15:00-17:00
Info: Willem Hinskens
Tel: 020-5523413

Op donderdag 8 oktober organiseert de PvdA gemeenteraadsfractie in samenwerking met de Werkgroep Werk, Inkomen en Voorzieningen een conferentie over jeugdwerkloosheid en Wajong in Amsterdam. U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

Onlangs bleek uit cijfers dat het aantal werklozen onder de 27 jaar in Amsterdam tussen januari en juni met een kwart is toegenomen tot 2800. In die cijfers zijn de 10.500 schoolverlaters die, vooral na de zomer op zoek gaan naar een baan, nog niet eens meegerekend. De economische malaise raakt de stad diep. Wethouder Ossel zal tijdens deze conferentie een toelichting geven op zijn onlangs gepresenteerde plannen voor de aanpak van jeugdwerkloosheid in Amsterdam.

Ook het aantal Wajongers in de stad blijft groeien. In 2008 is het aantal naar schatting gegroeid tot bijna 6000. Door de economische crisis komt de positie van Wajongers op de arbeidsmarkt nog verder in de verdrukking. Landelijk worden inmiddels maatregelen genomen om meer Wajongers aan het werk te krijgen. Maar hoe gaan we dat doen in Amsterdam?

Tijdens deze conferentie willen we in gesprek met bedrijven en organisaties en betrokkenen om te kijken hoe we de komende jaren meer jongeren en jonggehandicapten aan de slag kunnen helpen. Aan de hand van verschillende best practices en praktijkvoorbeelden zullen we proberen Amsterdamse bedrijven te overtuigen arbeidsplaatsen te creëren voor de Amsterdamse jeugd en geschikt te maken voor jonggehandicapten.

De PvdA en de werkgroep WIV organiseren deze bijeenkomst om aandacht te vragen voor de moeilijke positie waarin veel Amsterdamse jongeren en Wajongers op dit moment in zitten. De problemen van deze groep hebben een heel divers karakter en laten zich daarom moeilijk vertalen naar kansen op de arbeidsmarkt. Ook de aansluiting tussen arbeidsmarkt en onderwijs lijkt moeizaam. Recessie of niet, we moeten nu werk maken van het aanpakken van jeugdwerkloosheid en het aan het werk krijgen en houden van jonggehandicapten.

De conferentie vindt plaats op donderdag 8 oktober van 15:00-17:00 uur in een van de zalen van de Amsterdam ArenA. Midden september verschijnt de definitieve uitnodiging, met aanvullende informatie over locatie, sprekers en opzet, op deze website. Voor vragen of aanmeldingen kunt u zich richten tot Willem Hinskens: jhinskens@bda.amsterdam.nl