Gemeente Onderbanken


Uitnodiging speciale excursie in en rond het dorp voor bewoners Jabeek

Op 8 oktober organiseert de werkgroep Jabeek in het Groen samen met de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen een korte avondexcursie. Tijdens de excursie wordt naar mogelijkheden gekeken om het groen in en rond Jabeek te verbeteren.

Speciale themaâs hierbij zijn het vliegend hert en solitaire bijen.

Jabeek is een van de 12 Limburgse dorpen dat is geselecteerd voor het project DORPEN IN HET GROEN. Een project waarbij de provincie, gemeente en IKL geld ter beschikking stellen om het gebiedseigen groen rond het dorp te herstellen of op te knappen. Dorpsbewoners kunnen ideeën inleveren die mogelijk al dit najaar uitgewerkt kunnen worden. Het kan hierbij gaan om de aanplant van heggen of hoogstamboomgaarden. De aanleg van poelen of het planten van bijzondere bomen. Ook kunnen projecten ingediend worden die het landschap beter beleefbaar maken. Denk hierbij aan voorzieningen die met wandelen te maken hebben.

Â

Tijdens de excursie wordt op een korte tour aan de hand van hetgeen buiten te zien is toegelicht wat de mogelijkheden van het project zijn. Bewoners kunnen vragen stellen en kunnen op het einde van de excursie hun idee al meteen inleveren. Speciale aandacht is er voor het vliegend hert en solitaire bijen. Met betrekkelijk kleine ingrepen kunnen mensen uit Jabeek iets voor deze soorten doen.

Â

Startpunt is de parkeerplaats voor het Ontmoetingscentrum. De excursie begint om 19.30 en duurt tot 21.00 uur.