Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kaap Goede Hoop: spannende reis op Katendrecht

Na de succesvolle locatievoorstelling Verhalen uit de Droogdok op Heijplaat houdt het Rotterdams Wijktheater een tweede locatievoorstelling: Kaap Goede Hoop. Met de afgedrukte kortingsbon (uit deelgemeentepagin Feijenoord, Havenloods editie 16-09-09) kunnen bewoners van Katendrecht korting krijgen op de toegangsprijs.

Kaap Goede Hoop is een theatrale tour waarbij oude en nieuwe Kaapse tijden worden beleefd. Een gids brengt u naar bijzondere locaties op Katendrecht. De voorstelling start in de Tolhuistraat 107. Hier, in dit voormalig KSV-gebouw kwamen veel Katendrechters als kind voor de verschillende plaatselijke clubs of om Sinterklaas of Kerst te vieren. De tour opent met een heerlijke maaltijd en echte Katendrechts vertier.

Daarna begint de reis op de Kaap, met bezoeken aan onder meer een Antilliaanse familie en een spectaculaire tocht over land en water met een amfibievoertuig. Daarbij is ruime aandacht voor het stoomschip De Rotterdam. In de Steinwegkantine aan de Veerlaan mag u opnieuw proeven aan de roemruchte tijden van dancing Walhalla. De avond wordt afgesloten met een bijzondere Chinese verrassing. De voorstelling is helaas niet geheel rolstoeltoegankelijk.

Speeldata

- donderdag 8 en vrijdag 9 oktober: try-outs;
- zaterdag 10 oktober: première;

- zondag 11, donderdag 15, vrijdag 16, zaterdag 17, donderdag 22 en vrijdag 23 oktober (uitverkocht) / zaterdag 24, donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31oktober;

- donderdag 5, vrijdag 6 (uitverkocht) en zaterdag 7 november. De voorstellingen beginnen telkens om 19.00 uur en eindigen rond 22.30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Rotterdams Wijktheater, via (010) 423 01 92; u kunt ook surfen op www.rotterdamswijktheater.nl.

Poster Kaap de Goede Hoop
(foto Rotterdams Wijktheater)